ΑΘΗΝΑ
13:20
|
26.04.2024
Μεγάλος αριθμός ανθρώπων πραγματοποίησε μαζική διαμαρτυρία την Παρασκευή μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων πραγματοποίησε μαζική διαμαρτυρία την Παρασκευή μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στο Λονδίνο, καταδικάζοντας τη συνεχή ισραηλινή επίθεση κατά των Παλαιστινίων πιστών στο τέμενος Αλ Άκσα.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης να σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και οι επιθέσεις εποίκων εναντίον Παλαιστινίων κατοίκων της ιερής πόλης και πιστών στο τέμενος Αλ Άκσα.

Το Παλαιστινιακό Φόρουμ στη Βρετανία, ο Μουσουλμανικός Σύνδεσμος στη Βρετανία και η Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης οργάνωσαν από κοινού την εκδήλωση.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν το Ισραήλ να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και να σταματήσει τις επιδρομές εποίκων στο τέμενος Αλ Άκσα.

Εν τω μεταξύ, οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει να πουλά όπλα στην ισραηλινή κατοχή.

Ορισμένα μέλη της Neturei Karta, μιας εβραϊκής οργάνωσης που αντιτίθεται στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, σήκωσαν πλακάτ που ζητούσαν ελευθερία για τους Παλαιστίνιους και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

«Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε ότι στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης με τους αδελφούς μας στην Ιερουσαλήμ, το Τζαμί Αλ Άκσα και την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας υπό ισραηλινή κατοχή», δήλωσε ο Ζαχέρ Μπιράουι από το Παλαιστινιακό Φόρουμ στη Βρετανία. «Σας λέμε ότι δεν είστε μόνοι».

Ο Μπιράουι εξέφρασε επίσης: «Στέλνουμε τις ευχαριστίες και την υποστήριξή μας στους Παλαιστίνιους που υπερασπίζονται τα αραβικά και ισλαμικά έθνη εκτός από το Τζαμί Αλ Άκσα – το τρίτο ιερότερο μέρος για όλους τους μουσουλμάνους στη γη».

Κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις προσπάθειές του να επιβάλει ειδικό και προσωρινό διαχωρισμό του τζαμιού Αλ Άκσα και τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει το status quo στην ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα