ΑΘΗΝΑ
10:37
|
26.04.2024
Λιτανεία της ΟΟΕ από τη Ζαπορίζια προς τη Μαριούπολη με σκοπό να απελευθερώσουν όσους Ουκρανούς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Azofstal. Θα καταφέρουν να πραγματοποιηθεί;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος, επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πρότεινε χθες το εξής: να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Αναστάσεως μια μακρά λιτανεία από τη Ζαπορίζια προς τη Μαριούπολη με σκοπό να φτάσουν στο Azofstal, να απεγκλωβίσουν όσους Ουκρανούς, μαχητές ή αμάχους, είναι εγκλωβισμένοι εκεί, και να επιστρέψουν παίρνοντας μαζί τους και αυτούς και όποιον άλλον από τους κατοίκους της Μαριούπολης το επιθυμεί.

«Με βαθιά λύπη – είπε ο Ονούφριος – παρατηρώ τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην πόλη της Μαριούπολης. Έχοντας αυτό το συναίσθημα που πληγώνει την καρδιά μας παραμονές της πιο σημαντικής χριστιανικής εορτής, της Αγίας Ανάστασης του Χριστού, σας καλώ να φροντίσουμε να σωθούν όσοι έμειναν στην πολύπαθη Μαριούπολη, που υφίσταται μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Ο επικεφαλής της OOE υπενθύμισε ότι μεγάλος αριθμός αμάχων παραμένει ακόμη στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών και ηλικιωμένων, καθώς και τραυματισμένοι στρατιώτες που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Τόνισε επίσης ότι οι σοροί όλων των νεκρών θα πρέπει να παραδοθούν στις οικογένειές τους για σωστή ταφή.

«Απευθύνουμε έκκληση – είπε ο Ονούφριος – σε όλους τους αρμόδιους και ζητούμε να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός και να παρασχεθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για τη διέλευση της εν λόγω πομπής προσευχής στην πόλη της Μαριούπολης και τα περίχωρά της κατά την περίοδο από τη Μεγάλη Παρασκευή (22 Απριλίου 2022) έως την Αγία του Χριστού Ανάσταση (24 Απριλίου 2022)».

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυτή που υπάγεται στην πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας, και που κατηγορείται και από πολλούς για προδοσία, τους παίρνουν με τη βία τους ναούς, και ετοιμάζονται να τους βγάλουν επισήμως εκτός νόμου.

Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. (Για όσους δεν ξέρουν ρώσικα ή ουκρανικά, υπάρχει ευτυχώς το Google-translation.) Η είδηση βασίστηκε σε στοιχεία από τις ιστοσελίδες της Ένωσης Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (UOJ) και Orthodox Christianity.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα