ΑΘΗΝΑ
20:20
|
21.05.2024
Τουλάχιστον ένα παιδί έχει χάσει τη ζωή του ενώ έχουν εντοπιστεί συνολικά 169 κρούσματα σε 12 χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον ένας θάνατος παιδιού έχει ήδη καταγραφεί εν μέσω αύξησης κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης σε παιδιά, ενώ τουλάχιστον 169 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 12 χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) την οποία επικαλείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ από τις 21 Απριλίου έχουν αναφερθεί οξέα κρούσματα ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Δανία, την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες, την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και το Βέλγιο, ενώ 114 από τα 169 κρούσματα που έχουν καταγραφεί συνολικά εντοπίστηκαν στη βρετανία.

Ο Οργανισμός δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον θάνατο καθώς υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει πού συνέβη, ενώ σημείωσε ότι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί αφορούν παιδιά ηλικίας από ενός μηνός έως 16 ετών και 17 από τα παιδιά που νόσησαν έχουν χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και συνεργάζεται με τις βρετανικές υγειονομικές αρχές, άλλα κράτη μέλη και εταίρους, ενώ επεσήμανε ότι ένας ιός της γρίπης γνωστός ως αδενοϊός, είχε ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 74 από τα καταγεγραμμένα κρούσματα. Παράλληλα, η λοίμωξη COVID-19 εντοπίστηκε σε 20 από τα παιδιά που νοσούσαν και σε 19 περιπτώσεις εντοπίστηκε ταυτόχρονα με τον αδενοϊό.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ εξέδωσαν έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο καλώντας τους γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για συμπτώματα παιδιατρικής ηπατίτιδας, που πιθανώς συνδέονται με έναν ιό της γρίπης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για εντοπισμό ανεξήγητων κρουσμάτων σοβαρής φλεγμονής του ήπατος σε μικρά παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Θάνατος Ραϊσί: Θεωρίες (για αγρίους) και διεθνείς συνέπειες

Το ουδέτερο και η (νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική) «θρησκεία» της ατομικής επιθυμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα