ΑΘΗΝΑ
06:18
|
19.05.2024
Έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε παράνομο διυλιστήριο πετρελαίου στη Νιγηρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε παράνομο διυλιστήριο πετρελαίου στη Νιγηρία, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 110 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε παράνομο διυλιστήριο μεταξύ των πολιτειών Ρίβερς και Ίμο, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (NEMA).

«Ο νέος απολογισμός είναι πλέον 110 νεκροί, έναντι 80 που ήταν ο προηγούμενος, διότι πολλοί άνθρωποι που είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους», δήλωσε ο Ιφεάνι Ενάζι, τοπικός αξιωματούχος της NEMA.

«Ενημερωθήκαμε ότι πολλά πτώματα βρίσκονταν στους γειτονικούς θάμνους και σε δάση», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι πολλά απανθρακωμένα οχήματα και μπετόνια είναι σκορπισμένα στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα παράνομο διυλιστήριο όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι για να αγοράσουν πετρέλαιο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς από την έκρηξη.

«Εθνική καταστροφή» την χαρακτήρισε ο πρόεδρος της χώρας, Μουχαμάντου Μπουχάρι, ο οποίος ζήτησε από τις δυνάμεις της τάξης να εντείνουν τις επιχειρήσεις τους με στόχο την πάταξη των παράνομων διυλιστηρίων.

Ο Ίντρις Μούσα, επικεφαλής της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των διαρροών πετρελαίου (NOSDRA), δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της έκρηξης, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του διυλιστηρίου.

Το αργό πετρέλαιο αποφέρει στη Νιγηρία το 90% των εσόδων της από τις εξαγωγές, εξάγωντας περίπου δύο εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα.

Στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα ένοπλες ομάδες και κάτοικοι των γύρω περιοχών κλέβουν τακτικά πετρέλαιο από τους αγωγούς μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, το οποίο διυλίζουν στη συνέχεια σε παράνομους χώρους και το πουλούν στη μαύρη αγορά.

Πηγή: Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα