ΑΘΗΝΑ
21:19
|
18.05.2024
Φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, «μετονόμασαν» το ΑΠΘ σε Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται και σήμερα η Σχολή Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μακεδονία, τρεις κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται παραταγμένες έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς επί της οδού Εθνικής Αμύνης ενώ η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή στην πλαϊνή είσοδο της Σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ έχει τεθεί σε επιφυλακή, καθώς αναμένεται και σήμερα να συνεχιστούν οι εργασίες απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων από το «Στέκι του Βιολογικού». Να σημειωθεί ότι στις 10:00 υπήρχε κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών, εναντία στην παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ. 

Φοιτητές: Αστυνομικό παράρτημα το ΑΠΘ

Στον απόηχο της παρουσίας δυνάμεων τω ΜΑΤ αλλά και των επεισοδίων που ξέσπασαν την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των εργασιών στην πρώην κατάληψη, φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών, πραγματοποίησα εικαστική παρέμβαση έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, παραποιώντας το σήμα και τα αρχικά του πανεπιστημίου.

Το γκραφίτι έχει τα χρώματα και τη γραμματοσειρά του εμβλήματος του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ στη θέση του Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται στο έμβλημα του ΑΠΘ, οι φοιτητές έχουν ζωγραφίσει έναν έναν αστυνομικό.

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης μαζί με τη δημοσιοποίηση του βίντεο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Καλών Τεχνών (ξανά)σχεδιάζει:
Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)
Κάθε φορά που η αστυνομία θα μπαίνει στις σχολές, θα φτιάχνουν κάτι για να μένει ανεξίτηλο. Κάτι για να σας θυμίζει τις φορές που ήρθε η Ελληνική Αστυνομία στο ΑΠΘ και τους λόγους που η πανεπιστημιακή αστυνομία και ο Νόμος 4777 δε θα γίνουν ποτέ πράξη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα