ΑΘΗΝΑ
03:16
|
21.05.2024
Πάνω από 7.800 οι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και εκατοντάδες εκείνες για κατανάλωση αλκοόλ και χρήση κινητών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα όρια ταχύτητας και ορισμένους από τους πιο βασικούς κανονισμούς οδηγικής ασφάλειας φαίνεται πως «ξέχασαν» χιλιάδες οδηγοί σε μεγάλα αστικά κέντρα στη διάρκεια της εορταστικής πασχαλινής καθώς η «συγκομιδή» των ελέγχων της Τροχαίας απέδωσε 7.889 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, 848 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 737 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 360 για οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και άλλες 266 για οδήγηση με παράλληλη χρήση…κινητού τηλεφώνου.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας έγιναν μεταξύ 15 ως 25 Απριλίου στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Η Τροχαία ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με συγκεκριμένο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα