ΑΘΗΝΑ
03:06
|
21.06.2024
Ζημιές ανυπολόγιστου ύψους σε πανάκριβα μηχανήματα προκάλεσε πλημμύρα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζημιές ανυπολόγιστου ύψους σε πανάκριβα μηχανήματα προκάλεσε πλημμύρα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Οι υπάλληλοι του εργαστηρίου βρέθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά στην εικόνα της καταστροφής που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προκλήθηκε από σπασμένο σωλήνα νερού υψηλής πίεσης που χρησιμοποιούνταν για πυρόσβεση.

Τα νερά υπό πίεση προκάλεσαν ζημιές στην ψευδοροφή από όπου έπεφταν στο πάτωμα και στα μηχανήματα. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής του Εργαστηρίου, καθηγητής Τοξικολογίας, Αριστείδης Τσατσάκης, πλημμύρισαν και οι τέσσερις αίθουσες, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια καταστροφή στα μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσά τους και εξοπλισμός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ήδη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοντάκης, η ζημιά απομονώθηκε και στο σημείο έχουν σπεύσει τόσο η Πυροσβεστική όσο και οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποτιμήσουν την κατάσταση. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση η ζημιά θα αποκατασταθεί και το Εργαστήριο Τοξικολογίας θα επαναλειτουργήσει.

Εκτιμάται ότι η ζημιά στον σωλήνα είναι πιθανόν να προκλήθηκε από φθορά λόγω παλαιότητα, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι παλιές και χρήζουν αναβάθμισης. Ήδη, από την Πρυτανεία έχει υποβληθεί πρόταση αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ παράλληλα έχει κινηθεί η διαδικασία για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Δρ. Μπραϊντότι αναζητά την καταφατική ηθική

Τηλεϊατρική και ψηφιοποίηση υγείας ως το τέλος του 2025 υπόσχεται η Αγαπηδάκη

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Απειλή για βόμβα σε πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο της Ίμπιζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα