ΑΘΗΝΑ
06:00
|
21.05.2024
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα συχνά ξεσπάσματα βίας μεταξύ ομάδων εφήβων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην έκρηξη της βίας μεταξύ ομάδων εφήβων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης για ασήμαντες αφορμές επιρρίπτοντας ευθύνες και στην ΕΛ.ΑΣ. για την ανεπαρκή λήψη μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου αναφέρθηκε σήμερα σε ραδιοσταθμό της συμπρωτεύουσας ο πατέρας ενός εκ των επτά 17χρονων μαθητών του ΕΠΑΛ Ευόσμου που τραυματίστηκαν τις μέρες του Πάσχα από περίπου 30 συνομηλίκους τους χωρίς οίκτο στην κεντρική πλατεία της περιοχής.

Ο πατέρας του νεαρού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι είπε στο ραδιοσταθμό Real FM 107,1 και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα» πως παραλίγο να θρηνούσε «έναν ακόμη Άλκη».

Ο πατέρας του 17χρονου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος από τα διαδοχικά κρούσματα άγριων ξυλοδαρμών από ομάδες νεαρών στον Εύοσμο λέγοντας πως στην ίδια θέση είναι και άλλοι γονείς που αμφιβάλλουν για την ασφάλεια των παιδιών τους.

«Το παιδί μου νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο Παπανικολάου με τραύματα στο κεφάλι. Έχει διάσειση, αιμάτωμα και πρόβλημα στο μάτι. Την ίδια στιγμή, ο συλληφθείς κατηγορείται μόνο για απλή σωματική βλάβη και χωρίς περιοριστικούς όρους… Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται ο φόβος των γονιών όχι μόνο για τα παιδιά τους, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον Εύοσμο».

Ο ίδιος κατηγόρησε την ΕΛ.ΑΣ ότι επιχείρησαν αστυνομικοί να τον αποθαρρύνουν να καταθέσει μήνυση εναντίον των δραστών ώστε να μην πάρει διαστάσεις το περιστατικό. Τόνισε πως υπάρχει τεράστιος φόβος μεταξύ γονιών και παιδιών επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ελάχιστη προστασία σε πολίτες της περιοχής.

Ο πατέρας του 17χρονου τραυματία ανέφερε επίσης πως νεαροί της περιοχής βρήκαν και έπιασαν έναν από τους δράστες που ήταν και ο μοναδικός που συνελήφθη, «αναγκαστικά» από την αστυνομία. Η δημοσιογράφος στην εκπομπή μετέφερε επίσης την πληροφορία πως ο συλληφθείς κατήγγειλε στη συνέχεια τον ξυλοδαρμό του από γονείς υποστηρίζοντας πως βρέθηκε σε λάθος στιγμή, σε λάθος μέρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα