ΑΘΗΝΑ
02:31
|
19.04.2024
Επίκαιρα και διαχρονικά τα αιτήματα για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης η 1η Μάη είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της για την Εργατική Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Δυστυχώς και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας σε δυσμενή θέση. Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και έχει ήδη τεράστιο κόστος σε  ανθρώπινες ζωές. Το φάσμα συνέχισης μιας μακράς και βίαιης σύγκρουσης εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, συμβάλλει στην αύξηση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού κόστους και στη χώρα μας», σημειώνει στο απεργιακό της κάλεσμα η Συνομοσπονδία.

Δεν παραλείπει, βέβαια, να στρέψει τα πυρά της και στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «με χρονοκαθυστέρηση ανακοίνωσε μία αύξηση του κατώτατου μισθού υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων», υπενθυμίζοντας πως η αύξηση αυτή θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2021 και όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, προεκλογικά, θα έπρεπε να είναι διπλάσια των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας (πάνω από 16%).

«Μία τέτοια αύξηση θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις απώλειες της αγοραστικής δύναμης τουλάχιστον των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό», σημειώνει η ΓΣΕΕ και προσθέτει πως «οι κοινωνικές συνέπειες αυτής της κυβερνητικής επιλογής, επιτρέπουν στην ακρίβεια να φτωχοποιήσει κοινωνικές ομάδες.»

«Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία. Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών» , καταλήγει η ανακοίνωση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα