ΑΘΗΝΑ
05:18
|
20.04.2024
«Το Truth Social νικά το Τουίτερ και το ΤικΤοκ στο Apple Store γιατί το Τουίτερ κάνει λογοκρισία» λέει ο Ίλον Μασκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχεται από ένα κομμάτι του καλλιτεχνικού και πολιτικού κατεστημένου για την απόφασή του να εξαγοράσει το Τουίτερ έναντι 44 δις. δολαρίων ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, ο Ίλον Μασκ, επιχείρησε απόψε με διαδοχικές αναρτήσεις στο Τουίτερ να εξηγήσει γιατί έχει πάρει την αλλοτινή πρωτιά του συγκεκριμένου Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης η νέα πλατφόρμα δικτύωσης που έφτιαξε επιτελείο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που είναι γνωστή ως Truth Social.

«Το Truth Social νικά το Τουίτερ και το ΤικΤοκ στο Apple Store» έγραψε σε μία ανάρτησή του ο Ίλον Μασκ παραθέτοντας έναν πίνακα με τα πέντε δημοφιλέστερα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του διαδικτυακού «καταστήματος» της Apple όπου φιγουράρει στην πρώτη θέση το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το Truth Social (απαίσιο όνομα) υπάρχει γιατί το Τουίτερ κάνει λογοκρισία και εμποδίζει την ελευθερία του λόγου» ανέφερε αμέσως μετά σε άλλη ανάρτησή του. Στη συνέχεια δε πρότεινε να μετονομαστεί η πλατφόρμα δικτύωσης του Τραμπ… σε «Trumpet» (σ.σ. τρομπέτα).

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης εταιριών όπως οι εταιρίες Tesla και SpaceX, εξηγεί ότι όταν αναφέρεται στην ελευθερία του λόγου εννοεί απλά «ό,τι ορίζει ο νόμος» και συνεχίζει:

«Είμαι κατά της λογοκρισίας που ξεπερνά τον νόμο.

Εάν οι άνθρωποι θέλουν λιγότερο ελεύθερο λόγο, τότε θα ζητήσουν από τις κυβερνήσεις να τους θεσπίσουν . Επομένως, πηγαίνοντας κανείς πέραν των ορίων του νόμου, πάει κόντρα στη βούληση του κόσμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα