ΑΘΗΝΑ
01:45
|
28.04.2024
Ο Μενέντεζ εξέφρασε απογοήτευση για την χλιαρή δήλωση που εξέδωσε προχτές το Στέτι Ντηπάρτμεντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επειδή δεν αποδοκίμασε απερίφραστα την πρόσφατη καταδίκη του Τούρκου αντιφρονούντα και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά σε ισόβια κάθειρξη άσκησε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ.

Ο Μενέντεζ εξέφρασε απογοήτευση για την χλιαρή δήλωση που εξέδωσε το Στέτι Ντηπάρτμεντ σε σχέση με την καταδίκη του Καβαλά όπου έκανε λόγο για «βαθύ προβληματισμό και απογοήτευση» που αντίκειται σε ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες.

«Αυτός είναι ο λόγος που αυταρχικά άτομα όπως ο Ερντογάν την γλιτώνουν και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν» ανέφερε ο Μενέντεζ στη διάρκεια ακρόασης για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, απαιτώντας να καταδικαστεί η ισόβια κάθειρξη του Καβαλά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Ankara faces new calls to release philanthropist Osman Kavala - Al-Monitor:  The Pulse of the Middle East

Πάντως τέτοιες αντιδράσεις προκαλούν εκρήξεις «θυμού» στην Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάζ να καταδικάζει τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και άλλες ξένες κυβερνήσεις για «παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας» μέσω των δηλώσεών τους για την καταδίκη του Καβαλά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα