ΑΘΗΝΑ
07:29
|
26.04.2024
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν χτυπήματα εναντίον στρατιωτικών στόχων χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία εξέπεμψε μια νέα απειλή προς το Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με τις συνεχείς προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν επιδρομές εναντίον στρατιωτικών στόχων χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι για χάρη της διακοπής της επιμελητείας των στρατιωτικών προμηθειών, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου»

«Σε τελική ανάλυση, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από όσο καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μία από αυτές τις χώρες».

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται αφότου η Ρωσία προειδοποίησε επίσης ότι οι φάλαγγες που μεταφέρουν όπλα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αποτελούν «νόμιμο» στόχος του ρωσικού στρατού – και ότι οι Βρετανοί διπλωμάτες στο Κίεβο θα μπορούσαν να γίνουν στόχος.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η «πυρηνική» δράση αποτελεί «πραγματικό» κίνδυνο, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι πλέον «σημαντικός».

Σε μια ευρεία συνέντευξή του που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι ο πυρήνας οποιασδήποτε συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στρατιωτική κατάσταση στο έδαφος των μαχών.

Η Ρωσία, πρόσθεσε ο Λαβρόφ, έκανε πολλά για να διατηρήσει την αρχή της προσπάθειας να αποτρέψει τον πυρηνικό πόλεμο με κάθε κόστος.

«Αυτή είναι η βασική μας θέση στην οποία βασίζουμε τα πάντα. Οι κίνδυνοι τώρα είναι σημαντικοί», σημείωσε συμπληρώνοντας: «Δεν θα ήθελα να αυξήσω αυτούς τους κινδύνους με τεχνητό τρόπο. Πολλοί είναι αυτοί που θα το ήθελαν. Η απειλή είναι σοβαρή, είναι πραγματική και δεν πρέπει να υποτιμηθεί».

Οι νέες αυτές δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων έρχονται αφότου η λεγόμενη «φωνή του Πούτιν» στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο παρουσιαστής Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, απείλησε να «σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη» με το νέο «μεγάλο θηρίο» που είναι ο υπερηχητικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος «Satan-2», 208 τόνων και 15.880 mph.

Το πρώτο στρατιωτικό σύνταγμα που θα αναπτύξει τον νέο «ασταμάτητο» πύραυλο θα είναι στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας και τα οπλικά συστήματα πρόκειται να τεθούν σε χρήση φέτος.

ΠΗΓΗ: Mirror.co.uk

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα