ΑΘΗΝΑ
12:45
|
20.04.2024
Δημοσίευμα στη ρωσική «Pravda» κάνει λόγο για απόκρυψη «εγκλημάτων πολέμου» της Ουκρανίας από το 2014.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το προσωπικό του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ-OSCE) εγκατάλειψε τα γραφεία του στη Μαριούπολη αφήνοντας πίσω του όλα τα αρχεία του. Σύμφωνα με δημοσίευμα στη ρωσική «Pravda» στα εν λόγω αρχεία υπάρχουν όλες οι εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων του OSCE για τα «εγκλήματα πολέμου» που έχουν διαπραχθεί από τις ουκρανικές αρχές κατά των Ρωσόφωνων από το 2014. Ωστόσο, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ΟΑΣΕ επέλεξε να αποκρύψει και μην δημοσιοποιήσει αυτές τις εκθέσεις μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, η «Pravda» αποκαλύπτει ότι σε γκαράζ του κτιρίου, όπου στεγαζόταν το προσωπικό του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη, βρέθηκε αποθήκη με όλμους ιταλικής κατασκευής. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) καταγγέλλει ότι το προσωπικό του ΟΑΣΕ προμήθευε με όπλα τους Ουκρανούς.

«Γνωρίζαμε με βεβαιότητα ότι ο ΟΑΣΕ δεν μας έδινε σημασία… Ουδέποτε ασχολήθηκε με τις επιθέσεις που δεχόμασταν και ήταν προφανές ποιος μας βομβάρδιζε – τίποτα από αυτά δεν περιλαμβανόταν στις εκθέσεις του ΟΑΣΕ. Ο ΟΑΣΕ αποφάσισε στο Κίεβο ότι δεν χρειαζόταν να δοθεί τίποτα στη δημοσιότητα για όσα βίωνε η ρωσόφωνη μειονότητα στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής του DPR.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα