ΑΘΗΝΑ
12:15
|
03.05.2024
«Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τη δημοκρατία», λέει η επικεφαλής του κόμματος Νούσι Νταντγκοστάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοψήφισμα για το εάν πρέπει ή όχι να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ ζητά το Αριστερό Κόμμα (Vänsterpartiet, V). Όπως ανέφερε η ηγέτης του Νούσι Νταντγκοστάρ σε συνέντευξή της στη Σουηδική ραδιοφωνία sverigesradio.se, πρόκειται για μια πολιτική απόφαση ιδιαίτερης σημασίας που πρέπει να παρθεί με ευρεία λαϊκή υποστήριξη.

«Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τη δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι εάν ο Σουηδικός λαός επιθυμεί την ένταξη, τότε το κόμμα της θα το αποδεχτεί.

Το Αριστερό Κόμμα πιστεύει πως η χώρα πρέπει να διατηρήσει την ουδετερότητά της μένοντας εκτός της Δυτικής Στρατιωτικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων γιατί το ΝΑΤΟ διαθέτει πυρηνικά όπλα, ενώ υποστηρίζει πως η ένταξη θα σημαίνει μεγαλύτερες απειλές για τη χώρα.

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα της Σουηδίας έχει δηλώσει ότι η απόφασή του σχετικά με την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα ληφθεί στις 12 Μαΐου.

Έως τώρα η ένταξη υποστηρίζεται και από άλλα κόμματα, όπως ο Συνασπισμός των Μετριοπαθών, οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και το Κόμμα του Κέντρου, που τάσσονται κατά της διεξαγωγής εθνικού δημοψηφίσματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα