ΑΘΗΝΑ
05:59
|
26.04.2024
Λιμενεργάτης έπεσε το πρωί από μεγάλο ύψος - Διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 37χρονος λιμενεργάτης τραυματίστηκε το πρωί στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν έπεσε από ύψος 12 μέτρων στην προσπάθειά του να δέσει ένα κοντέινερ σε πλοίο με ξένη σημαία.

Όπως ανέφεραν συνάδελφοί του, ο άτυχος λιμενεργάτης, έπεσε στο κενό όταν έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Το Λιμεναρχείο Κερατσινίου έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης ενώ κλιμάκιο επιθεωρητών του Λιμενικού Σώματος αναμένεται να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο στο πλοίο για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας λιμενεργάτες προχώρησαν στο κλείσιμο της πύλης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ενώ αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματικιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) βρίσκεται από το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας για τα μέτρα ασφαλείας.

«Ένας ακόμη συνάδελφός μας νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα μετά την πτώση του από ύψος 12 μέτρων, αφού υποχώρησαν τα κιγκλιδώματα του πλοίου», αναφέρει η ΕΝΕΔΕΠ, η οποία ζητά περισσότερα μέτρα ασφαλείας και συναντάται αυτή την ώρα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην συνάντηση συμμετέχει και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενώ στις 11 π.μ. οι λιμενεργάτες της COSCO θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα