ΑΘΗΝΑ
07:13
|
11.05.2024
«Υπάρχει απολύτως η πιθανότητα αυτός ο πόλεμος να τραβήξει και να διαρκέσει για μήνες και χρόνια» είπε ο Στόλτενμπεργκ αποκαλύπτοντας τα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ετοιμότητα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να αξιοποιήσει και να παρατείνει όσο το δυνατόν περισσότερο τον πόλεμο στην Ουκρανία αποκάλυψε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καθώς παραδέχθηκε πως ο στρατιωτικός οργανισμός είναι έτοιμος να διατηρήσει την υποστήριξη που παρέχει στην Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας για χρόνια…

«Πρέπει να προετοιμαστούμε μακροπρόθεσμα» είπε ο Στόλτενμπεργκ σε σύνοδο νέων από χώρες του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, προειδοποιώντας πως «υπάρχει απολύτως η πιθανότητα αυτός ο πόλεμος να τραβήξει και να διαρκέσει για μήνες και χρόνια».

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ πρόσθεσε πως η Δύση θα συνεχίσει να ασκεί στο μέγιστο βαθμό πίεση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να τερματίσει στην εισβολή στην Ουκρανία, μέσω κυρώσεων, οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Οπως ανέφερε:

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να παράσχουν υποστήριξη για μια μακρά χρονική περίοδο και επίσης να βοηθήσουν την Ουκρανία να κάνει τη μετάβαση, να μετακινηθεί από τον παλιό σοβιετικής εποχής εξοπλισμό σε πιο σύγχρονα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ όπλα και συστήματα που θα απαιτήσουν επίσης περισσότερη εκπαίδευση».

Τα περισσότερα από τα βαρέα όπλα που έχουν στείλει μέχρι τώρα οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι σοβιετικής κατασκευής όπλα που εξακολουθούν να βρίσκονται στα αποθέματα των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ (π.χ. Βρετανία) έχουν αρχίσει να προμηθεύουν (και να εκπαιδεύουν) το Κίεβο με δυτικά οβιδοβόλα, ενώ την Τρίτη η Γερμανία ανακοίνωσε την αποστολή αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα