ΑΘΗΝΑ
17:26
|
25.04.2024
H Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων καταγγέλλει τις πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι στον τύπο να εργαστούν την Κυριακή της Πρωτομαγιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τις πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι στον τύπο να εργαστούν την Κυριακή της Πρωτομαγιάς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για μετάθεση του εορτασμού της Πρωτομαγιάς και για τους δημοσιογράφους την Δευτέρα 2 Μαΐου ώστε να μην εκδοθούν εφημερίδες την Κυριακή και να επανακυκλοφορήσουν την Τρίτη το πρωί καταργείται στην πράξη από  τους εκδότες.

Σε κατάσταση πανικού η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί επειγόντως  σήμερα το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρίαση .

Ορισμένοι εργοδότες καλούν ήδη τους συντάκτες να εργασθούν την Κυριακή για την έκδοση  απογευματινών φύλλων την Δευτέρας και άλλοι απαιτούν από τους δημοσιογράφους να εργασθούν και τις δυο αυτές μέρες 1η και 2ηΜαΐου, λόγω και των ηλεκτρονικών σελίδων που έχουν οι εφημερίδες και της επικαιρότητας.

Αφετηρία όμως για την καταστρατήγηση του εορτασμού της [Πρωτομαγιάς είναι ή ίδια η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Στην πρώτη παράγραφο αναφέρει πως θα εργαστούν οι δημοσιογράφοι αλλά στη συνέχεια εξηγεί πως θα κυκλοφορούν οι εφημερίδες(!) επιτρέποντας έτσι την εργοδοτική αυθαιρεσία που εκμεταλλεύεται και την σύμπτωση την  1ης Μαΐου με ημέρα Κυριακή.

Ανάλογο είναι το πρόβλημα και για τους συναδέλφους στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και στις ιστοσελίδες, ενώ  η αναφορά για κάποια….σύμβαση της ΕΣΗΕΑ με την ΓΓ Επικοινωνίας για την εργασία των δημοσιογράφων στο  ΑΠΕ-ΜΠΕ την ΕΡΤ και τις ΔΕΚΟ, εκτός από το γεγονός ότι η ισχύς της συγκεκριμένης συμφωνίας από τις 5.6.2019 ήδη έχει λήξει από πέρυσι επί πλέον δεν ορίζει πως πληρώνονται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται Κυριακές και αργίες. Και απλώς κοροιδεύουν τους εργαζόμενους.

Η απόπειρα των εργοδοτών να σπάσουν την εργατική Πρωτομαγιά δεν πρέπει να περάσει.

Η  ενδοτική σύμπραξη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει σήμερα κιόλας ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία…

                                                                                                  28/04/2022

Κίνηση  Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα