ΑΘΗΝΑ
05:08
|
28.04.2024
Στις 20 Μαΐου η πληρωμή των φορτιών που έφτασαν στην Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο συμβούλιο Υπουργών Ενεργείας τη Δευτέρα θα θέσει η Ελλάδα το θέμα του τρόπου πληρωμής της Gazprom στην ΕΕ, μετά την απαίτηση της Ρωσίας για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Για τις άμεσες πληρωμές, στις 20 Μαΐου που αφορούν στα φορτία που παρελήφθησαν τον προηγούμενο μήνα, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως η Ελλάδα θα πληρώσει την Gazprom κατά τρόπο ώστε να μην παραβιάζονται οι κυρώσεις και να διασφαλίζεται η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. «Μέσα σε ένα μήνα», τόνισε, «θα έχουμε μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ενώ με τη νέα εγκατάσταση υγροποιημένου αεριού στην Αλεξανδρούπολη το 2023 μπορούμε να πούμε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Κάνοντας λόγο για «ενεργειακή» – μετά την μεταναστευτική και την υγειονομική – κρίση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι στην προσπάθεια αντιμετώπισής της η κυβέρνηση θα συνεχίσει, πέραν των άλλων πρωτοβουλιών, και τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Κέντρο Κατάρτισης τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

Πιθανές γεωτρήσεις εντός ΑΟΖ ως το 2025 λέει η Σδούκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα