ΑΘΗΝΑ
16:19
|
24.04.2024
Για «εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες» κάνει λόγο ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε σήμερα στην Ουκρανία, στην πρώτη του επίσκεψη στην πολύπαθη χώρα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Έφθασα στην Ουκρανία μετά την επίσκεψή μου στη Μόσχα. Θα συνεχίσουμε το έργο μας για να επεκτείνουμε την ανθρωπιστική υποστήριξη και να εξασφαλίσουμε την απομάκρυνση των αμάχων από τις ζώνες των συγκρούσεων. Όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτός ο πόλεμος, τόσο το καλύτερο – για χάρη της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του κόσμου», έγραψε ο Γκουτέρες στο Twitter.

Ο Γκουτέρες, που έφτασε στο Κίεβο με τραίνο από την Πολωνία, αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το πρωί την Μποροντιάνκα, το Ιρπίν και την Μπούτσα και ακολούθως θα συναντήσει τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δέχεται κριτική στην Ουκρανία επειδή επισκέφθηκε τη Μόσχα πριν το Κίεβο.

«Προκαλεί έκπληξη όταν ξένοι ηγέτες ή εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, ειδικά όπως τα Ηνωμένα Έθνη, πηγαίνουν πρώτα στη Ρωσία, αντί να έρθουν πρώτα εδώ να δουν με τα μάτια τους τι συμβαίνει στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Ukraina-24 την Τετάρτη και πρόσθεσε ότι οι θέσεις πολλών διεθνών οργανισμών «που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν ανθρωπιστικά προβλήματα ή προβλήματα ασφάλειας, είναι, αρκετά νωχελικές».

Ουκρανός υπουργός Άμυνας: «Εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες»

Στο μέτωπο των μαχών, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρέζνικοφ χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες «εξαιρετικά δύσκολες» καθώς, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook, ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις για μια μεγάλη επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία.

«Μας περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες», προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας και κάλεσε τους Ουκρανούς να επιδείξουν σθένος και ενότητα.. «Δυστυχώς, θα χάσουμε και άλλους στρατιώτες προτού κερδίσουμε (τον πόλεμο)», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «θα υπάρξουν περισσότερες καταστροφές και τραυματίες».

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός παραδέχθηκε μια προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, με την κατάληψη αρκετών περιοχών στην περιφέρεια του Χαρκόβου και εντός του Ντονμπάς.

Εκρήξεις στη ρωσική τηλεόραση στη Χερσώνα

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε, αργά χθες Τετάρτη, κοντά σε πύργο τηλεόρασης στη Χερσώνα.

Τόσο οι ουκρανικοί όσο και οι ρωσικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί ανέφεραν ότι ως αποτέλεσμα των εκρήξεων «έπεσαν» προσωρινά τα ρωσικά κανάλια που άρχισαν να λειτουργούν στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσουν μια διαδήλωση υπέρ της Ουκρανίας στην κατεχόμενη πόλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Deutsche Welle, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα