ΑΘΗΝΑ
20:23
|
24.04.2024
Οι αρμόδιες αρχές θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση μην αποκλείοντας να ξαναρχίσει ο εμβολιασμός το φθινόπωρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δανία έγινε σήμερα επισήμως η πρώτη χώρα που ανακοινώνει τον τερματισμό των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού covid-19 καθώς οι αρμόδιες αρχές έκριναν πως η επιδημία τέθηκε υπό έλεγχο.

«Η άνοιξη έφθασε, η εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό της Δανίας είναι υψηλή και η επιδημία σε υποχώρηση» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Δανίας, προσθέτοντας πως οι τελευταίες «προσκλήσεις» για εμβολιασμό σταματούν στις 15 Μάη.

Επισήμανε ωστόσο πως οι πιο ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού όπως άνθρωποι με μακροχρόνιες ασθένειες και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν να κάνουν και τέταρτη δόση εφόσον το επιλέξουν. Ανακοίνωσε επίσης πως οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ξαναρχίσει ο εμβολιασμός το ερχόμενο φθινόπωρο εφόσον χρειαστεί.

Τα επίσημα στοιχεία φαίνεται πως συνηγορούν σε μία τέτοια εξέλιξη καθώς το 89% του πληθυσμού ανθρώπων ηλικίας άνω των 12 ετών στη Δανία έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενώ το 76% των ενηλίκων έχει δεχθεί και τρίτη αναμνηστική δόση.

Επιπλέον, περίπου το 50% των παιδιών μεταξύ πέντε και ένδεκα ετών έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το ένα τρίτο δύο δόσεις.

Την Τετάρτη η Δανία κατέγραψε 1386 νέα κρούσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα