ΑΘΗΝΑ
08:47
|
22.05.2024
Εκτιμάται ότι η πηγή του «κακού» είναι η ρίψη απορρυπαντικών σε κοντινό ποτάμι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλες ποσότητες δύσοσμου λευκού αφρού έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες την πόλη Μοσκέρα της Κολομβίας, κοντά στην πρωτεύουσα Μπογκοτά. Εκτιμάται ότι η πηγή του «κακού» είναι η ρίψη απορρυπαντικών σε κοντινό ποτάμι. Ο αφρός που δημιουργείται παρασύρεται στον αέρα και «κολλάει» στα κτίρια της Μοσκέρα.


«Η μυρωδιά είναι τρομερή, έπρεπε να αντέξουμε τη μυρωδιά για πολύ καιρό, και τώρα με αυτόν τον μεγάλο αφρό φοβόμαστε ότι θα κινδυνεύσουμε. Έτσι και πέσει κάποιος εκεί μέσα, δεν θα μπορέσουμε να τον βρούμε», δήλωσε η Λους Μαριέλα Ντίαζ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Μία άλλη κάτοικος της Μοσκέρα δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι αναγκάζεται να χρησιμοποιεί συσκευή εισπνοής εξαιτίας της επίδρασης του αφρού στους πνεύμονές της.

Ο Λουίς Ρομέρο, ιδιοκτήτης καταστήματος, αναφέρει ότι η κατάσταση με τον αφρό έχει επηρεάσει την αγοραστική κίνηση. «Ο αφρός επηρεάζει τα πάντα. Διώχνει τους πελάτες. Για παράδειγμα κολλάει στις πόρτες και όλα σαπίζουν».

Ο δήμαρχος της Μοσκέρα, Τζιαν Τζερομέρα, με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι το πρόβλημα της ρίψης απορριμμάτων και απορρυπαντικών στον ποταμό Μπογάσα επιδεινώνεται την εποχή των βροχών και από τη φυτική ύλη στο νερό. Η φυτική ύλη αφαιρείται, είπε, και ο αφρός θα εξαφανιστεί σε λίγες μέρες.

Οι κάτοικοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο δύσοσμος αυτός λευκός αφρός να είναι τοξικός, αλλά ο δήμαρχος της πόλης, διαβεβαιώνει ότι η μελέτη που διενεργήθηκε έδειξε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Το Ισραήλ επέστρεψε τον εξοπλισμό που κατασχέθηκε από το Associated Press

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της

Αναζητώντας Σωτήρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα