ΑΘΗΝΑ
11:18
|
05.05.2024
Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών. «Ένας υπέροχος άνθρωπος έφυγε», έγραψε συνάδελφός της στο Facebook.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσιογράφος, η οποία εργαζόταν στο Radio Liberty στην Ουκρανία, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στο Κίεβο, όπως επιβεβαίωσε ο αμερικανικός ραδιοφωνικός σταθμός. Η Βίρα Χίριτς βρισκόταν στο σπίτι της όταν πύραυλος χτύπησε το συγκρότημα κατοικιών στο οποίο διέμενε η 55χρονη δημοσιογράφος. Η σορός της εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και ανασύρθηκε μέσα από τα συντρίμμια. «Θα τη θυμόμαστε πάντα για τον επαγγελματισμό της και την αφοσίωσή της στην αποστολή μας», ανέφερε σε μήνυμά του ο ρ/σ Radio Liberty.

Οι πυραυλικές επιδρομές σημειώθηκαν καθώς ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες βρισκόταν στο Κίεβο για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο κ. Γκουτέρες, ο οποίος μία ημέρα νωρίτερα είχε συνομιλίες στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο στόχος του Κρεμλίνου ήταν να «ταπεινώσει» τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι έβαλε χθες κατά ουκρανικών στόχων, αλλά δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για τον βομβαρδισμό του συγκροτήματος κατοικιών.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι από την απώλεια της Ουκρανής συναδέλφου μας στο Κίεβο, Βίρα Χίριτς», δήλωσε ο πρόεδρος του Radio Liberty, Τζέιμι Φλάι. «Ένας υπέροχος άνθρωπος έφυγε», έγραψε ο συνάδελφός της Ολεξάντρ Ντεμτσένκο στο Facebook.

Η Βίρα Χίριτς γεννήθηκε το 1967 και ξεκίνησε να εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Radio Liberty το 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα