ΑΘΗΝΑ
07:04
|
17.05.2024
Οι δύο Βρετανοί συνελήφθησαν την Δευτέρα με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα χέρια του ρωσικού στρατού βρίσκονται δύο Βρετανοί που φέρεται να εργάζονται για λογαριασμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης αρωγής Presidium Network που δραστηριοποιείται μόνον σε Ουκρανία και Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για τους Πολ Ούρεϊ 45 ετών και Ντίλαν Χίλεϊ, 22 ετών, οι οποίοι θεωρείται πως δούλευαν ανεξάρτητα αλλά βρίσκονταν σε επαφή μέσω της ΜΚΟ. Και οι δύο συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα σε σημείο ελέγχου του ρωσικού στρατού στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, οι δύο Βρετανοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο 45χρονος Ούρεϊ είναι διαβητικός και η οικογένειά του εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του καθώς η ζωή του εξαρτάται από τη σωστή δόση ινσουλίνης.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την αιχμαλωσία των δύο ατόμων διενεργώντας έρευνα για περισσότερες πληροφορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα