ΑΘΗΝΑ
07:08
|
18.08.2022
Ο Φαμπρίς Λεγγέρι εξετάζεται ως ένας από τους υπεύθυνους για τις παράνομες απελάσεις μεταναστών, στις οποίες πρωταγωνίστησε η ευρωπαϊκή υπηρεσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαμπρίς Λεγγέρι φέρεται να παραιτείται μετά τη δημοσιοποίηση των αρχικών πορισμάτων από μια μακροχρόνια έρευνα της ΕΕ που αφορά «την καταπολέμηση της απάτης» στην συγκεκριμένη υπηρεσία, σύμφωνα με πολλά άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Λεγγέρι ηγείται του οργανισμού της Frontex από το 2015. Τα τελευταία χρόνια, η ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφαλείας έχει δεχθεί σκληρή κριτική για τον υποτιθέμενο ρόλο της στην παράνομη απομάκρυνση των μεταναστών στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια πρακτική γνωστή ως «απωθήσεις». Η Frontex έχει επίσης αντιμετωπίσει κατηγορίες για παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός του ίδιου του οργανισμού.

Ο οργανισμός παρακολούθησης της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης, «OLAF», ερευνά τις κατηγορίες για περισσότερο από ένα χρόνο και τώρα ετοιμάζει τα τελικά, συνολικά, συμπεράσματά του.

Ένας αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι ο Λεγγέρι δεν είναι ο μόνος ανώτατος αξιωματούχος που εμπλέκεται στην έκθεση και αποφασίζει να παραιτηθεί.

Η Frontex δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό της είδησης.

ΠΗΓΗ: Politico.eu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και όμως ο Σίλβιο επιμένει

Ο καιρός σήμερα: Νέα αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας

Δήμαρχος εναντίον σέρφερ στα κανάλια της Γαληνοτάτης Βενετίας (video)

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Είμαστε μαζί σου»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα