ΑΘΗΝΑ
07:20
|
18.04.2024
Έναν νεκρό πολίτη τους και έναν αγνοούμενο ανακοίνωσαν και οι Βρετανικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Αμερικανός πολίτης, ο Γουίλι Τζόζεφ Κάνσελ, σκοτώθηκε τη Δευτέρα, πολεμώντας στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων στην Ουκρανία, επιβεβαίωσαν μέλη της οικογένειας του στο CNN.

Ο 22χρονος πρώην πεζοναύτης είχε προσληφθεί σε ιδιωτική στρατιωτική εργολαβική εταιρεία, λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και έφτασε στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας μεταξύ 12 και 13 Μαρτίου προκειμένου να ενταχθεί σε μια ομάδα στρατιωτών «από διάφορες χώρες», όπως ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο η μητέρα του.

Όπως ανέφερε δε, η εταιρεία την έχει ενημερώσει για το θάνατο του γιου της και για την δυσκολία να βρεθεί η σορός του.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ερωτηθείς για το θέμα, ανέφερε πως οι αμερικανικές αρχές «έχουν γνώση των αναφορών και παρακολουθούν στενά την κατάσταση», αλλά αρνήθηκε να κάνει περισσότερα σχόλια «λόγω ζητημάτων απορρήτου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ένας βρετανός πολίτης σκοτώθηκε στην Ουκρανία, ενώ αναζητούνται πληροφορίες και για έναν ακόμα αγνοούμενο.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έχει δημιουργήσει μια ειδική μονάδα, τη «Διεθνή Λεγεώνα», για ξένους μαχητές που ήθελαν να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της Ρωσίας. Περισσότεροι από 20.000 εθελοντές και βετεράνοι από 52 χώρες είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στον αγώνα από τις 7 Μαρτίου, σύμφωνα με τον στρατηγός Κιρίλο Μπουντάνοφ, διοικητή της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου, που διευθύνει αυτή τη λεγεώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οκτώ τραυματίες από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα