ΑΘΗΝΑ
04:03
|
25.04.2024
Οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου «οφείλουν να είναι προσεκτικότεροι στα σχόλια τους», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκατοντάδες χιλιάδες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, προφανώς δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές ή μπαταχτσήδες, ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης σχολιάζοντας, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου που έχουν προκαλέσει σάλο.

Σε πολλές περιπτώσεις οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος είναι διπλάσιοι και κάποιες φορές και τριπλάσιοι από τον μισθό του καταναλωτή, ο κ. Αδαμίδης, μιλώντας για «αμετροέπεια» του κ. Οικονόμου και σχολιάζοντας πως οφείλουν οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου οφείλουν να είναι προσεκτικότεροι στα σχόλια τους.

Όσο αφορά στη ρήτρα αναπροσαρμογής ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μίλησε για «τεράστια προβλήματα» στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και μίλησε για «ζητήματα νομιμότητας». «Πιστεύω ότι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής, με τον τόπο που επιβλήθηκε, είναι μια παράνομη διαδικασία», είπε ο κ. Αδαμίδης.

«Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής, με βάση τους κώδικες προμήθειας, προϋποθέτει σαφή και ενδελεχή ενημέρωση του καταναλωτή, για το τι ακριβώς είναι και πώς επηρεάζει το τελικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής. Αυτό δεν έχει συμβεί σε καμία φάση της λειτουργίας του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας από την 1η Νοεμβρίου του 2020 που ισχύει η Ρήτρα Αναπροσαρμογής» ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εντόπισε το πρόβλημα από τον πρώτο κιόλας μηνά λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, είπε ο κ. Αδαμίδης, και έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη, αναφέροντας πως το μέτρο λειτουργεί κερδοσκοπικά και δημιουργεί καρτέλ στην αγορά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα