ΑΘΗΝΑ
07:52
|
18.05.2024
Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου νεαρός Παλαιστίνιος, τον οποίο οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν μέχρι θανάτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου νεαρός Παλαιστίνιος στο χωριό Αζούν στη Δυτική Όχθη, τον οποίο οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν μέχρι θανάτου. Ο 27χρονος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters ταυτοποιήθηκε ως ο  Yahya Ali Adwan, φέρεται να  είχε συλληφθεί αρκετές φορές από το 2010 για δραστηριότητες που απειλούν την ασφάλεια του κράτους, μεταξύ άλλων μία φορά το 2019 και μία ακόμη πέρυσι, και έχει συμπληρώσει επτάμισι χρόνια φυλάκισης. 

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο νεαρός Παλαιστίνιος φέρεται να απεικονίζεται τη στιγμή που πυροβολείται από τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ τρέχει προσπαθώντας να απομακρυνθεί.

Ο στρατός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας υποχρεώθηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον Παλαιστινίων οι οποίοι εκτόξευσαν προς το μέρος τους βόμβες φωτιάς. 

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη ένας 20χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ο άνδρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Ahmed Ibrahim Oweidat, χτυπήθηκε στο κεφάλι από πραγματικά πυρά σε προσφυγικό καταυλισμό που βρίσκεται κοντά στην Ιεριχώ. 

Οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού σε συνέχεια μιας σειράς ισραηλινών στρατιωτικών επιδρομών που εξαπολύθηκαν ως απάντηση σε πρόσφατο κύμα παλαιστινιακών επιθέσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα