ΑΘΗΝΑ
23:58
|
19.04.2024
Σε εκδικητική απόλυση φωτορεπόρτερ προχώρησε το πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ photo agency όταν εκείνος μετέφερε αιτήματα εργαζομένων στην εργοδοσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απαράδεκτη και καταχρηστική απόλυση φωτορεπόρτερ από το πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ photo agency, «ο οποίος στοχοποιηθηκε από την εργοδοσία καθώς υπηρξε ο κομιστής των αιτημάτων των εργαζομένων προς τη διεύθυνση του πρακτορείου» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, απαιτώντας την απόσυρση της εν λόγω καταγγελίας.

Σημειώνεται ότι όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η απόλυση ανακοινώθηκε στον εργαζόμενο φωτορεπόρτερ ξαφνικά το βράδυ της Παρασκευής, «γιατί μαζί με άλλους εργαζόμενους του πρακτορείου ζήτησαν η επιχείρηση να συμμετέχει στα έξοδα κίνησης που έχουν καθημερινά για τη μετακίνηση τους στα διάφορα θέματα που καλούνται να καλύψουν φωτογραφικά». 

Μάλιστα, το πρακτορείο φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να κατασταλεί το κύμα αλληλεγγύης προς τον αδίκως απολυμένο εργαζόμενο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του πρακτορείου αλλά και αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή προκειμένου να συμπαρασταθούν στον απολυμένο φωτορεπόρτερ,να βρίσκονται αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, οι οποίες όπως επισημαίνει η Αγωνιστική Συσπείρωση «αποχώρησαν μετά τις εξηγήσεις της παρουσίας των συναδέλφων φωτορεπόρτερ στο σημείο, καθώς δεν υπήρχε καμία συνθήκη που να δικαιολογεί την κλήση τους από την επιχείρηση».

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Αγωνιστική Συσπείρωση, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν επιστολή «συγγνώμης» με ανοιχτό το ενδεχόμενο κατόπιν αυτής να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου. 

«Το ΔΣ της ΕΦΕ καταγγέλλει το γεγονός στα μέλη μας, απαιτεί την απόσυρση της απόλυσης και επιφυλάσσεται να προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ σύσσωμοι να στηρίξουν και να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η απόλυση» σημειώνει στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΦΕ.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την καταγγελία της ΕΦΕ:

Σήμερα μετά την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΦΕ, της απόφασης που έλαβε κατά πλειοψηφία το ΔΣ υπέρ της στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων του πρακτορείου intime photo agency, η οποία κοινοποιήθηκε αρχικώς στην εργοδοσία του εν λόγω πρακτορείου και έπειτα στα ΔΣ της ΕΦΕ, η εργοδοσία του intime photo agency προχώρησε σε απαράδεκτη και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου, ο οποίος στοχοποιηθηκε από την εργοδοσία καθώς ο συνάδελφος υπηρξε ο κομιστής των αιτημάτων των εργαζομένων προς τη διεύθυνση του πρακτορείου.

Το ΔΣ της ΕΦΕ κατά πλειοψηφία στήριξε το αίτημα των εργαζομένων και ως εκ τούτου μετά την κλιμάκωση στην οποία προχώρησε η εργοδοσία ενάντια σε μέλος και συνάδελφο μας, το ΔΣ της ΕΦΕ καταγγέλει το γεγονός στα μέλη μας, απαιτεί την απόσυρση της απόλυσης και επιφυλάσσεται να προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ σύσσωμοι να στηρίξουν και να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η απόλυση.

Η εργοδοσία επιθυμεί να μην ορθώνεται άχνα μέσα στους χώρους δουλειάς. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου, που είναι και μέλος του ΔΣ, καθώς και η λοιπή διεύθυνση, προχωρούν σε μια τιμωριτική απόλυση για παραδειγματισμό προς όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που συνεχίζουν να διεκδικούν.

Δεν θα τους περάσει.

Θα μας βρουν απέναντι τους.

Την ίδια ώρα, η Αγωνιστική Συπείρωση Φωτορεπόρτερ και η Επιτροπή Αγώνα Φωτορεπόρτερ σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι «η εργοδοσία του ΙΝΤΙΜΕ photo agency προσπαθεί να σπάσει την ενότητα των εργαζομένων με συκοφάντηση, απειλές και τρομοκρατία»

Αλλά μάλλον δεν έχουν καταλάβει καλά. Οι εργαζόμενοι απαντάμε με επιμονή, αλληλεγγύη, οργάνωση και αγωνιστικότητα. Δεν το βάζουμε κάτω, το δίκιο είναι με το μέρος μας. 

Διεκδικούμε:

*Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας

*Αναίρεση της απόλυσης του συναδέλφου

*Πληρωμη βενζινών, σερβις και προστατευτικού υλικού

*Αυξήσεις μισθών

*Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα