ΑΘΗΝΑ
05:05
|
12.06.2026
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε το επόμενο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ να περιλαμβάνει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι είπε σήμερα στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας ότι το επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ένωσης πρέπει να περιλαμβάνει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

“Υπογράμμισα επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση από τη χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην περαιτέρω ασφαλή απομάκρυνση (των αμάχων) από την πολιορκημένη Μαριούπολη”, έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία με το Ιράν ακόμη και εντός Σαββατοκύριακου αναγγέλλει ο Τραμπ (upd)

Το Ιράν υπόσχεται «κόλαση» μετά τις αμερικανικές επιδρομές (upd)

Μήνυμα Γεραπετρίτη προς Άγκυρα: Οι μονομερείς οριοθετήσεις δεν έχουν καμία νομική ισχύ  

Όχι «ήττα», όχι απλές παραβιάσεις: Συνεχιζόμενο έγκλημα εποικιστικής αποικιοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα