ΑΘΗΝΑ
19:19
|
26.04.2024
Βαρουφάκης από το Σκοπευτήριο της Καισιαριανής: «Ο φόβος δεν θα ξανακάνει ποτέ κουμάντο στον τόπο αυτό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση στήριξης των απεργών στο λιμάνι του Πειραιά εξέδωσε το ΜέΡΑ25, μετά την αστυνομική παρέμβαση χθες σε βάρος των εργαζομένων της COSCO που συνεχίζουν τον αγώνα τους:

Η Μητσοτάκης Α.Ε. φρόντισε την φετινή Πρωτομαγιά να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά με ακραία βία και καταστολή, παραμονή της απεργίας της Πρωτομαγιάς, σε αγαστή σύμπραξη με την εργοδοσία που μεθόδευσε κι αυτή από την πλευρά της απεργοσπαστικές πρακτικές.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο Λιμάνι του Πειραιά έδωσαν ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια τρομοκρατίας και τραμπουκισμού, εντείνοντας τον αγώνα τους για τα απολύτως αυτονόητα, απαραίτητα και δίκαια αιτήματα τους.

Η απεργία αυτής της εργατικής Πρωτομαγιάς δεν μπορεί παρά να πραγματοποιηθεί στο πλευρό αυτών των ηρωικών ναυτεργατών και ναυτεργατριών που δεν τον έβαλαν κάτω μπροστά στα ΜΑΤ, τις Αύρες, τις ειδικές δυνάμεις του λιμενικού και όλη την εν γένει αυθαιρεσία και ασυδοσία των κατασταλτικών μονάδων του κράτους και των δόλιων μεθόδων της εργοδοσίας τους.

Απαντάμε σε αυτή τη νέα επίθεση στον αγώνα και στα δικαιώματα των εργαζομένων που μόλις πριν από λίγες μέρες βίωσαν ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στους χώρους εργασίας του λιμανιού της Cosco, με την μετάθεση της συγκέντρωσης μας από τα Προπύλαια στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά στις 10.30 π.μ. και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία στο Πασαλιμάνι.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής τιμώντας την 78η επέτειο από την εκτέλεση 200 κομμουνιστών, την 1η Μαΐου του 1944.

«Οι εκτελέσεις στην Καισαριανή δεν ήταν ένα απλό έγκλημα. Έγιναν με στόχο να τρομοκρατηθεί ένας λαός ώστε να υποκύψει. Οι εκτελεσμένοι δεν υπέκυψαν, ούτε μπροστά στις κάνες των κατακτητών. Τους τιμάμε σήμερα με την υπόσχεση ότι, στον τόπο αυτό, ο φόβος δεν θα ξανακάνει ποτέ κουμάντο. Αθάνατοι!», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης μετά την κατάθεση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα