ΑΘΗΝΑ
09:43
|
01.05.2024
Θύμα απαγωγής από μια συμμορία έπεσε Δομινικανός διπλωμάτης στην Αϊτή την Παρασκευή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύμα απαγωγής από μια συμμορία έπεσε Δομινικανός διπλωμάτης στην Αϊτή την Παρασκευή. Οι απαγωγείς, η διαβόητη συμμορία 400 Mawozo, η οποία ελέγχει το Κρουά ντε Μπουκέ, απαιτούν σύμφωνα με τα ΜΜΕ ποσό 500.000 δολαρίων για να τον απελευθερώσουν. Η κυβέρνηση της Δομινικανής Δημοκρατίας ζητά από τις αϊτινές αρχές να ενεργήσουν άμεσα ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Η ανακοίνωση της προεδρίας της Δομινικανής Δημοκρατίας αναφέρει ότι οι αϊτινές αρχές οφείλουν να διενεργήσουν «έρευνα άμεσα» και να δράσουν για να αφεθεί ελεύθερος «σώος και αβλαβής» ο Κάρλος Γκιγιέν, αγροτικός σύμβουλος της πρεσβείας της Δομινικανής Δημοκρατίας στο Πορτ-ο-Πρενς. Ο διπλωμάτης απήχθη την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στο Κρουά ντε Μπουκέ, προάστιο της πρωτεύουσας.

Η ίδια συμμορία τον περασμένο Οκτώβριο είχε αρπάξει 17 Αμερικανούς ιεραπόστολους και συγγενείς τους, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο δομινικανό ΥΠΕΞ. Ο Κάρλος Γκιγέν είναι ο πρώτος διπλωμάτης της Δομινικανής Δημοκρατίας που πέφτει θύμα απαγωγής στην Αϊτή.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα