ΑΘΗΝΑ
04:42
|
26.04.2024
Τα δύο κόμματα αντάλλαξαν πυρά στο φόντο έκθεσης ΜΚΟ για την υποχώρηση της κατάταξης της Ελλάδας κατά 38 θέσεις στην ελευθερία του Τύπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις επικρίσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη νέα επιδείνωση της θέσης της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου επιχείρησε να αποκρούσει το απόγευμα με ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται επιχειρείται η απόκρουση των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα αναφέροντας ότι «χρειάζεται απύθμενο θράσος τις ημέρες που ο Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Νίκος Παππάς, βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενος για απόπειρα καθοδήγησης και έλεγχο μέσων μαζικής ενημέρωσης με αδιαφανείς διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ να «κουνάει το δάχτυλο» στην Κυβέρνηση για θέματα ελευθερίας του Τύπου».¨

«Το γεγονός ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας, δεν περιμένουν οι Έλληνες να το διαπιστώσει καμία ΜΚΟ, με τα δικά της κριτήρια και όταν εμπλέκει ζητήματα που διερευνώνται και τα χρησιμοποιεί επιβαρυντικά, χωρίς η Δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει το έργο της» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ. που θεωρεί ότι «οι πολίτες βλέπουν καθημερινά να ασκείται ελεύθερα κριτική και προς κάθε κατεύθυνση, όπως κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε αμέσως μετά στην έκδοση ανακοίνωσης απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την υποχώρηση της κατάταξης της Ελλάδας κατά 38 θέσεις στην λίστα της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του Τύπου.

Αναφέρει:

«Το 2019 στην αντίστοιχη κατάταξη η χώρα βρισκόταν στη θέση 65. Το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση 108 και τελευταία στην Ε.Ε. αποτυπώνει την παρακμή της ελευθερίας του τύπου στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε την ΝΔ που στην ανακοίνωση της χαρακτηρίζει υποτιμητικά την διεθνή οργάνωση ως «καμία ΜΚΟ».

Έτσι απέδειξε και για τους πιο δύσπιστους ότι κρατάει το πρωτόκολλο που έχουν διεθνώς οι αυταρχικές και ακροδεξιές δυνάμεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα