ΑΘΗΝΑ
00:25
|
10.05.2024
Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Στιγμιότυπα συγκεντρωμένων έξω από το ΜΟΔ από τον φακό του Κωνσταντίνου Ζήλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τον αποτρόπαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, με κατηγορούμενους για θανατηφόρα σωματική βλάβη δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικούς.

Το δικαστήριο στη συνέχεια διέκοψε προκειμένου να διασκεφθεί για την απόφαση, που εκτιμάται ότι θα εκδοθεί εντός της ημέρας, επί της ενοχής ή μη ενός εκάστου εκ των έξι κατηγορουμένων και να αποδώσει δικαιοσύνη για την δολοφονία του 33χρονου ακτιβιστή.

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο καταστηματάρχες και να αθωωθούν οι τέσσερις ένστολοι. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό , οι μεν ιδιώτες έδρασαν με βία και τιμωρητική διάθεση πλην όμως «απερίσκεπτα» , οι δε αστυνομικοί έπραξαν τα ενδεδειγμένα χωρίς να προκύπτει συμβολή τους στο επελθόν τραγικό αποτέλεσμα για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Κατά την άποψη που εξέφρασαν στις αγορεύσεις στο δικαστήριο οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, οι δικαστές θα πρέπει να μετατρέψουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που αντιμετωπίζουν οι δύο επιχειρηματίες σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Επίσης να μην δεχθούν την αθωωτική εισαγγελική πρόταση όσον αφορά τους αστυνομικούς και να τους κηρύξουν ενόχους για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Επιπλέον ζήτησαν να αποδοθεί ρατσιστικό κίνητρο στις βίαιες πράξεις των δύο πολιτών.

Από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστήριο, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, μετά το κάλεσμα οργανώσεων και φορέων που ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων.

Δείτε τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Ζήλου

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα