ΑΘΗΝΑ
18:51
|
02.07.2024
«Προτού κυβερνήσω, θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν. Είτε να με καταστρέψουν ηθικά, είτε να με εξοντώσουν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γκουστάβο Πέτρο, ο αριστερός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας, ακύρωσε χθες Δευτέρα την εμφάνισή του σε εκδηλώσεις, σε περιοχή της χώρας γνωστή για την παραγωγή καφέ, καταγγέλλοντας σχέδιο εγκληματικής ομάδας για τη δολοφονία του.

Ο Πέτρο, πρώην αντάρτης των M-19 και δήμαρχος της Μπογκοτά, επρόκειτο να ταξιδέψει στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μανιζάλες, σήμερα και αύριο, προκειμένου να μιλήσει σε εκδηλώσεις ενόψει των προγραμματισμένων για τις 29 Μαΐου εκλογών.

Ωστόσο, η επίσκεψη ακυρώθηκε αφού η ομάδα ασφαλείας του υποψήφιου προέδρου, έγινε αποδέκτης πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες η εγκληματική συμμορία La Cordillera σχεδίαζε να πραγματοποιήσει απόπειρα κατά της ζωής του.

Ο επικεφαλής του προεκλογικής εκστρατείας του Πέτρο επιβεβαίωσε τις απειλές, αλλά έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και κανείς που να μπορεί να εμποδίσει την ήρεμη ανέλιξη στην προεδρία της Δημοκρατίας του Γκουστάβο Πέτρο και της Φρανσία Μαρκέζ. Η λαϊκή υποστήριξη είναι η ασπίδα μας».

Η La Cordillera, η οποία δραστηριοποιείται σε μεγάλο βαθμό στις περιοχές παραγωγής καφέ, έχει κατηγορηθεί από την αστυνομία για τον θάνατο του Λούκας Βίλα, ηγέτη του νεολαΐστικου κινήματος που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια των περσινών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο Βίλα είχε γίνει δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα για το μήνυμά του υπέρ της μη-βίας και την πεποίθησή του πως η καλύτερη εξέγερση ήταν η ειρηνική. Ο θάνατός του που συγκλόνισε την Κολομβία επιστρέφει στη σκέψη πολλών, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εκτελεστές του έχουν βάλει πλέον στο στόχαστρο τον Γκουστάβο Πέτρο.

«Προτού κυβερνήσω, θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν. Είτε να με καταστρέψουν ηθικά, είτε να με εξοντώσουν», δήλωνε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γκουστάβο Πέτρο που σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση ο 62χρονος Γκουστάβο Πέτρο, που έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει την βαθιά εισοδηματική ανισότητα στη χώρα των Άνδεων, ηγείται της προεκλογικής κούρσας με ποσοστό 43,6%, ενώ ο πλησιέστερος αντίπαλός του, ο κεντροδεξιός Φεντερίκο Γκουτιέρες, συγκεντρώνει το 26,7%..

Με πληροφορίες από Reuters, El Pais

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ολλανδία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση- Ανησυχία για την επιλογή υπουργών

ΥΠΠΟ: Επαναπατρίστηκαν δύο μαρμάρινα επιτύμβια αγγεία από την Ελβετία

Θερμό επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ της Φωτίου και της Κεφαλογιάννη

Ισραήλ: Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί και εντολή εκκένωσης της Χαν Γιούνις- «Δεν έχει μείνει ασφαλές μέρος»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα