ΑΘΗΝΑ
12:39
|
02.05.2024
Τα εθνικιστικά κόμματα άρχισαν να προωθούν την αντισημιτική τους ατζέντα αμέσως μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο καθημερινός και πολιτικός αντισημιτισμός δεν καταστέλλεται, αλλά αντίθετα καλλιεργείται στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρεται σε μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο κανάλι Telegram του ρωσικού διπλωματικού τμήματος.

«Οι ανιστόρητες δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λάπιντ, εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της σημερινής ισραηλινής κυβέρνησης στην υποστήριξη του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ και συμπληρώνει ότι «παρά την ύπαρξη νόμου» για την πρόληψη και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ουκρανία», τον οποίο υπέγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το 2020, ο πολιτικός αντισημιτισμός και ο ναζισμός όχι μόνο δεν καταστέλλονται, αλλά αντίθετα εξακολουθούν να υποθάλπονται αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι αυτό είναι «ιδιαίτερα ανήθικο για μια χώρα που έχασε 1,5 εκατομμύριο Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, και στην πρωτεύουσά της υπάρχει μνημείο για όσους πέθαναν στο Μπάμπι Γιαρ.»

Όπως σημειώνεται στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τα εθνικιστικά κόμματα άρχισαν να προωθούν την αντισημιτική τους ατζέντα αμέσως μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αλλά μετά το πραξικόπημα του 2014, ο αντισημιτισμός στην Ουκρανία «έφτασε σε πλήρη άνθιση».

«Η έκθεση του ισραηλινού υπουργείου Σχέσεων με τη Διασπορά δείχνει ότι το 2017 ο αριθμός των αντισημιτικών περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων πράξεων βανδαλισμού σε μουσεία, συναγωγές και μνημεία, πολλαπλασιάστηκε στην Ουκρανία» σύμφωνα με την ανακοίνωση που χαρακτηρίζει την Ουκρανία «ηγέτιδα δύναμη των αντισημιτικών επεισοδίων» ανάμεσα σε όλες τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει, τέλος, ότι στην Ουκρανία δεν υποφέρουν μόνο οι Εβραίοι, αλλά και οι Ρομά που συχνά διώκονται για την εθνική τους καταγωγή.

Με πληροφορίες από Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα