ΑΘΗΝΑ
03:15
|
25.04.2024
Ο Μπόρις Τζόνσον γεμίζει τα ταμεία της ΒΡ αδειάζοντας τις τσέπες των Βρετανών πολιτών, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να βοηθήσει τους πάντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την κυνική δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον πως η κυβέρνησή του δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα τους πάντες να αντιμετωπίσουν την έκρηξη της ακρίβειας που προκαλούν οι δυτικές κυρώσεις μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η ΒΡ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κερδών.

BP returns to profit but pandemic weighs on demand - BBC News

Η BP, χάρη στην πολιτική του Μπόρις Τζόνσον, των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ, κατάφερε να διπλασιάσει τα κέρδη της κατά 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου της τελευταίας δεκαετίας.

Η εξέλιξη επανάφερε στο προσκήνιο τις πιέσεις αντιπολιτευόμενων κομμάτων και περιβαλλοντικών οργανώσεων στη Βρετανία για επιβολή ρήτρας στο ποσοστό κέρδους των πετρελαϊκών εταιρειών.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να τις αποκρούσει με το «επιχείρημα» πως η επιβολή φόρου στα κέρδη των πετρελαιοπαραγωγών και εταιρειών ενέργειας θα τις αποθαρρύνει τελικά από το να επενδύσουν ξανά τα πλεονασματικά τους στην αγορά ενέργειας για να «ρίξουν τις τιμές» (όποτε θελήσουν…).

«Κατανοώ ότι αυτή η συμβολή από τους φορολογούμενους, διότι αυτό είναι, χρήματα των φορολογούμενων, δεν θα είναι αρκετή για να βοηθήσει να καλυφθεί αμέσως το κόστος για όλους» ανέφερε το πρωί ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Φυσικά δεν θα λειτουργήσει επαρκώς βραχυπρόθεσμα. Υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να κάνουμε. Όμως το πιο κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις τιμές μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» είπε.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο τα κοινωνικά επιδόματα δεν αυξάνονται ανάλογα με τον πληθωρισμό, απάντησε ότι η κυβέρνησή του θα πρέπει «να προσέξει» να μην προκαλέσει περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού που έφθασε τον Μάρτιο στο 7% καταγράφοντας ρεκόρ 30ετίας.

«Αν και σωστά επισημαίνεται ότι υπάρχει πληθωριστικός κίνδυνος και είναι πολύ σοβαρός, αυτός ενδέχεται να επιδεινωθεί και να πλήξει τα επιτόκια, το κόστος δανεισμού για όλους…Και λυπάμαι που το λέω, αλλά πρέπει να είμαστε συνετοί στην προσέγγισή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσπερνώντας σαν λεπτομέρεια το γεγονός πως ο ίδιος μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια στερλίνες στις βρετανικές πολεμικές βιομηχανίες με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα