ΑΘΗΝΑ
08:18
|
10.05.2024
Αφορμή δίνει η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς και καταδίκασε μόνο τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησαν απόψε μετά τις 19.30 το απόγευμα στην πλατεία στο Μοναστηράκι, πολλές εκατοντάδες άτομα ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα που έκανε νωρίτερα το Παρατηρητήριο της Δίκης με αφορμή την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους δράστες της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, Justice For Zak/Zackie (#Justice4ZakZackie).

«Δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie-oh!» ήταν ένα από τα συνθήματα που βροντοφώναξε το πλήθος των διαδηλωτών.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε μετά τις 7.30 το απόγευμα από την πλατεία στο Μοναστηράκι με στόχο να πάρει τη μορφή πορείας και να καταλήξει στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή ο ακτιβιστής με μαρτυρικό θάνατο.

Αφορμή για την κινητοποίηση έδωσε η πρότερη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που με πέντε ψήφους έναντι δύο καταδίκασε τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία και αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς.

«Το αίμα κυλάει, δικαίωση ζητάει» αναφέρει σε ανάρτησή του το Παρατηρητήριο της Δίκης για το φόνο του Ζακ Κωστόπουλου σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καλώντας τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση συμμετέχοντας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μοναστηράκι συμμετέχουν μεταξύ άλλων το ΜέΡΑ25 και η Νεολαία του κόμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα