ΑΘΗΝΑ
06:59
|
20.05.2024
Το σχέδιο φέρεται πως θα προβλέπει ένα μεικτό σύστημα με πλαφόν στη χονδρική και μια μορφή «επιδότησης» σε λογαριασμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύριο, Πέμπτη, 5/5 αναμένονται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι πρώτες ανακοινώσεις για παρεμβάσεις στο καυτό ζήτημα της υψηλής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως τις πρώτες ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός και την Παρασκευή θα παραλάβουν τη σκυτάλη οι αρμόδιοι υπουργοί που θα εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως επιχειρείται οι τιμές να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στα προ κρίσης επίπεδα, «χωρίς να τιναχθεί στον αέρα η δημοσιονομική ισορροπία».

Μία πρόγευση των όσων θα ανακοινωθούν αύριο επιχείρησε να δώσει νωρίτερα το απόγευμα ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, αναρτώντας στον λογαριασμό του στο Instagram τη φωτογραφία ενός ψαλιδιού με την φράση: «Έρχεται ψαλίδι σε λογαριασμούς ηλεκτρισμού όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Το σχέδιο φέρεται πως θα προβλέπει ένα μεικτό σύστημα με πλαφόν στη χονδρική και μια μορφή «επιδότησης» σε λογαριασμούς (με έμφαση στους πλέον ευάλωτους ). Φημολογείται εντόνως πως η κάλυψη θα είναι διευρυμένη και δεν θα αφορά μόνο τις πρώτες κατοικίες. Παράλληλα, στο τραπέζι είναι και μια μορφή αναδρομικότητας, προκειμένου να ελαφρυνθούν περαιτέρω τα νοικοκυριά με πιο φουσκωμένους λογαριασμούς.

Το νέο σχέδιο έχει οριζόντιο χαρακτήρα δίχως άμεσα στενά χρονικά όρια, ώστε να υπάρξει ένας οδικός χάρτης μέχρι  το τέλος του έτους και παράλληλα να επιτευχθεί μία πρόβλεψη για εξάμηνη παράταση, εφόσον συνεχιστούν και το 2023 οι υψηλές τιμές στην ενέργεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα