ΑΘΗΝΑ
04:26
|
05.10.2023
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 έξω από το νοσοκομείο, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, «για τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Κω, αλλά και το σύνολο των δομών δημόσιας υγείας του νησιού», διοργανώνεται την Παρασκευή 6 Μαϊου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κω και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 έξω από το νοσοκομείο, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

«Στην Κω, πατρίδα του Πατέρα της ιατρικής επιστήμης Ιπποκράτη και έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, τα προβλήματα στελέχωσης και εξοπλισμού του Νοσοκομείου, αλλά και όλων των δομών δημόσιας υγείας, αντί να μειώνονται έχουν αυξηθεί«, αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Όπως σημειώνεται, «από τις 40 οργανικές θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο – ΚΥ Κω έχουν καλυφθεί μόλις οι 25, ενώ το Νοσοκομείο έμεινε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του δίχως Παθολόγο. Με τις προβλεπόμενες τέσσερις οργανικές θέσεις να είναι όλες κενές, μετά και την παραίτηση της τελευταίας γιατρού που υπηρετούσε στην Παθολογική Κλινική».

Το δημοτικό συμβούλιο, σε ειδική συνεδρίαση στις 13 Απριλίου, συζήτησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και έλαβε απόφαση για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και με σύγχρονο μηχανολογικό – τεχνολογικό εξοπλισμό.

Προτείνει την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με μετακινήσεις ιατρών από κεντρικά νοσοκομεία, αφού, όπως τονίζει, δυστυχώς οι μόνιμες προσλήψεις και οι προσλήψεις επικουρικών ιατρών μπορεί να καθυστερήσουν. Επίσης, προτείνει άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, θεσμοθέτηση οικονομικών και άλλων κινήτρων για την κάλυψη θέσεων ιατρών στα νησιά, ενίσχυση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, σύνταξη νέου σύγχρονου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω και ένταξη κατασκευής του νέου νοσοκομείου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κω αποφάσισε προ μηνών να παραχωρήσει έκταση 34 στρεμμάτων για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στο νησί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα