ΑΘΗΝΑ
05:52
|
03.10.2023
Επιχειρήσεις, εταιρείες και εθνικές κυβερνήσεις, που διατηρούν λογαριασμούς χρηστών στο Twitter μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν ένα «ελαφρύ» τέλος για να παραμείνουν στην πλατφόρμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιχειρήσεις, εταιρείες και εθνικές κυβερνήσεις, που διατηρούν λογαριασμούς χρηστών στο Twitter μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν ένα «ελαφρύ» τέλος για να παραμείνουν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ.

Η δήλωση αυτή έρχεται αφού το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συμφώνησε στην προσφορά εξαγοράς 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ. Εντούτοις, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι ο ιστότοπος θα είναι πάντα δωρεάν για τους «περιστασιακούς χρήστες».

Προηγουμένως είχε πει ότι ήθελε «να κάνει το Twitter καλύτερο από ποτέ βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες».

Νωρίτερα, ο Μασκ είχε αναρτήσει στο Twitter έναν σύνδεσμο προς μια ιστορία του CNN που καλούσε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές μάρκες να μποϊκοτάρουν το Twitter εάν ο Μασκ καταργήσει τις πολιτικές ελέγχου περιεχομένου που περιορίζουν τη ρητορική μίσους.

Έχει υποστηρίξει στο παρελθ ότι οι πολιτικές μετριοπάθειας του Twitter αποτελούν απειλή για την ελευθερία του λόγου.

Από τότε που κατάφερε να αγοράσει το Twitter, ο Μασκ είπε ότι ήθελε να κάνει βελτιώσεις για να βοηθήσει στην αύξηση της ελκυστικότητας αυτού που περιγράφει ως «εξειδικευμένη» πλατφόρμα. Είπε ότι θα εισαγάγει νέες δυνατότητες και πρότεινε αλλαγές στη νέα premium συνδρομητική του υπηρεσία, Twitter Blue, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής του. Η επί πληρωμή επιπλέον υπηρεσία θα προσθέσει λειτουργίες όπως ένα κουμπί “αναίρεσης tweet”, σελιδοδείκτες και λειτουργία ανάγνωσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα.

Ο Έλον Μασκ είπε επίσης ότι θέλει να αφαιρέσει τα spam bots από την πλατφόρμα και να ελέγξει την ταυτότητα όλων των πραγματικών ανθρώπων.

Τη Δευτέρα στο ετήσιο Met Gala στη Νέα Υόρκη, είπε ότι θα κάνει το Twitter διαφανές σχετικά με τον τρόπο προώθησης ή υποβιβασμού των tweets και ήθελε το λογισμικό του να είναι διαθέσιμο για δημόσιο έλεγχο.

Εν τω μεταξύ, ο πολυδισεκατομμυριούχος φέρεται να είπε στους πιθανούς επενδυτές ότι μπορεί να επιστρέψει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στο χρηματιστήριο σε λίγα μόνο χρόνια. Ο Μασκ σχεδιάζει να πουλήσει ξανά μετοχές του Twitter μόλις τρία χρόνια μετά την αγορά του, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εξαγορά της εταιρείας από τον ίδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους, υπό προϋποθέσεις, όπως η έγκριση των μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών του Twitter.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, θα αγοράσει όλες τις μετοχές της εταιρείας που είναι σήμερα διαθέσιμες στο χρηματιστήριο, μετατρέποντάς την από δημόσια εταιρεία σε ιδιωτική.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς του Twitter.

Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχασαν περισσότερο από το 20% της αξίας τους τον τελευταίο μήνα, εν μέσω ανησυχιών ότι ο Μασκ θα πουλούσε μέρος του μεριδίου του στην εταιρεία για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην Tesla.

Έχει επίσης μερίδιο ελέγχου στην εταιρεία πυραύλων SpaceX, η αξία της οποίας εκτιμάται σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από μαθήτρια γυμνασίου, μητέρα στα 13

Πειρατές στον όρμο του Σαν Φρανσίσκο

Χωρίς προηγούμενο η μεταναστευτική κρίση, λέει η Μελόνι

Έρευνα της MRB για Κασσελάκη, εκλογές και ελληνοτουρκικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα