ΑΘΗΝΑ
11:04
|
23.04.2024
Με πόλεμο προειδοποιεί η Χαμάς σε περίπτωση που επιτραπεί αύριο η είσοδος ακροδεξιών Εβραίων στο τέμενος αλ Άκσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λάδι στη φωτιά της έντασης που σιγοκαίει στον ευρύτερο χώρο του τεμένους αλ Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ βάζει η απόφαση των ισραηλινών κατοχικών αρχών να επιτρέψουν αύριο το πρωί και το μεσημέρι την είσοδο στο χώρο ομάδων Εβραίων ακροδεξιών εθνικιστών που αξιοποιούν την αυριανή Εθνική επέτειο για την 74η «Μέρα της Ανεξαρτησίας» που έγινε με την καταστροφή της Παλαιστίνης. Στόχος της συμβολικής επικείμενης δράσης των ακροδεξιών εθνικιστών είναι να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους για προσευχή στο χώρο, κάτι που απαγορεύει ανάλογη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανία από το 1967.

Η απόφαση των κατοχικών αρχών επιτρέπει την επικείμενη είσοδο ακροδεξιών Εβραίων «επισκεπτών» αύριο, 5 Μαΐου, από τις 7.00 ως τις 11.00 π.μ. και από τις 13.30 ως τις 14.40.

Νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα, οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν τον διευθυντή του Ισλαμικού Κληροδοτήματος, Νατζίχ Μπακιράτ ενώ περνούσε από το φυλάκιο Mazmoria, νοτιοανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Οι προειδοποιήσεις της Χαμάς στην κυβέρνηση Μπένετ

Ορισμένες προκλητικές κινήσεις της κυβέρνησης Μπένετ στο φόντο εορτασμών της ισραηλινής εθνικής επετείου στις 5/5 προκαλούν την αναμενόμενη αντίδραση της ισλαμικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων προειδοποίησαν πως πιθανή είσοδος ακροδεξιών στον χώρο του τεμένους θα πατήσει τη σκανδάλη για «για νέα σύγκρουση με το Ισραήλ».

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπντέλ Λατίφ αλ Κάνου προειδοποίησε επίσης την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ πως παίζει «με την φωτιά» διακυβεύοντας την ανάφλεξη της έντασης στην περιοχή επιρρίπτοντας στις κατοχικές αρχές «την πλήρη ευθύνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα