ΑΘΗΝΑ
12:08
|
26.04.2024
Σε Ευαγγελισμό, Σισμανόγλειο και Ιπποκράτειο οι πρώτες συμβάσεις με ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για ιδιωτικοποίηση μέρος των δραστηριοτήτων του ΕΚΑΒ καταγγέλλει την κυβέρνηση η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως επισημαίνει με απόφαση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, έγινε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων για να εκτελεί τις δευτερογενείς διακομιδές σε πρώτη φάση στα νοσοκομείαΕυαγγελισμός, Σισμανόγλειο και Ιπποκράτειο.

Η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι σπαταλιέται δημόσιο χρήμα τη στιγμή που το ΕΚΑΒ θα μπορούσε να προσλάβει επικουρικό προσωπικόγια να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στις δευτερογενείς διακομιδές.

Aκολουθεί ολόκληρη η ανκοίνωση της ομοσπονδίας:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών καταγγέλλει τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, του διοικητή της 1ης ΥΠΕ και των διοικητών των νοσοκομείων Ευαγγελισμός/Πολυκλινική, Σισμανόγλειο/Αμαλία Φλέμινγκ και Ιπποκράτειο για την υπογραφή οικονομικής σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία για μίσθωση ασθενοφόρων, που αφορά τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια και επανεξετάσεις ασθενών).

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Υγείας και τις Υ.Π.Ε να προβούν σε προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων όπως και την αγορά ασθενοφόρων οχημάτων, έτσι ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους στις δευτερογενείς διακομιδές.

Το ΕΚΑΒ, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες θα στηρίζει επικουρικά, όπου μπορεί τα νοσοκομεία, στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, της αλληλεγγύης προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και της δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Έτσι θα σταματήσει η μεγάλη σπατάλη δημοσίου χρήματος που σχεδιάζεται, για υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας και να συνεχίσει το ΕΣΥ να παρέχει δωρεάν παροχές στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τα κέρδη ιδιωτικών εταιρειών.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ και όλα τα Δ.Σ των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ, σε έκτακτο συμβούλιο στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. για να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες».


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα