ΑΘΗΝΑ
02:29
|
04.05.2024
Είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα που σημειώνεται στα Γρεβενά μέσα σε λίγες μέρες έπειτα από εκείνο σε εργοστάσιο δυναμίτιδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένας 28χρονος εργαζόμενος που τραυματίστηκε το μεσημέρι στη διάρκεια έκρηξης στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξυλείας στο χωριό Μαυραναίοι Γρεβενών.

Ο Θανάσης Γρηγοριάδης εκπρόσωπος της εταιρίας βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου Alfa Wood που εδρεύει στην Λάρισα, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της έκρηξης που έγινε στο τμήμα του εργοστασίου όπου λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα». Πρόσθεσε ότι «τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα προς το παρόν δεν είναι γνωστά».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την έκρηξη που έγινε λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι, προκλήθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο όπου υπήρχαν λιπαντικά σιλικόνης, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα με την επέμβαση που έγινε στο σημείο από εννέα άνδρες και 4 οχήματα.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου ALFA WOOD λειτουργούν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: στα Γρεβενά, στην Λάρισα και στο Νευροκόπι Δράμας. Καλύπτουν συνολικά έκταση 385.000 τ.μ., εκ των οποίων οι στεγασμένοι χώροι των εργοστασίων αποτελούν τα 71.500 τ.μ. Η εταιρία συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες των Βαλκανίων με εξαγωγές των προϊόντων της σε πάνω από 30 χώρες.

Στο νέο εργατικό ατύχημα που σημειώνεται μέσα σε λίγες μέρες στα Γρεβενά αναφέρθηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνης Καλαϊδόπουλος. Ο Καλαϊδόπουλος μιλώντας στην τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα greveniotis.gr εξήγησε πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξυλείας στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Ο δε ο πρόεδρος του χωριού Μαυραναίων Γρεβενών, Χρήστος Γκούκλης, τόνισε πως η έκρηξη ήταν εκκωφαντική με πολύ καπνό όμως ήταν μικρότερης έντασης από αυτή που είχε σημειωθεί πρόσφατα στο εργοστάσιο δυναμίτιδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα