ΑΘΗΝΑ
07:08
|
03.05.2024
Το υπουργείο εσωτερικών υποστηρίζει ότι το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα απογειώθηκε από την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας επιβεβαίωσε ότι έγινε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο χωριό Μάγιακ με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα γεμάτο εκρηκτικά.

Λίγες μέρες μετά την επίθεση εναντίον του κτιρίου της υπηρεσίας πληροφοριών της αυτοανακυρηγμένης δημοκρατίας, και την καταστροφή δύο πύργων με κεραίες μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ πως υπήρξε νέα επίθεση στην κοινότητα Μάγιακ.

«Η ασφάλεια του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού κέντρου, που είχε ενισχυθεί μετά την καταστροφή των κεραιών, ενώ περιπολούσε στο έδαφος του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού κέντρου της Υπερδνειστερίας, εντόπισε και εξουδετέρωσε ένα drone», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στο κανάλι του στο Telegram.

«Το drone μετέφερε ένα πλαστικό κάνιστρο πέντε λίτρων με ένα ύποπτο καφέ υγρό και ένα πλαστικό δοχείο μήκους περίπου 60 εκατοστών και διαμέτρου 25 εκατοστών με περίπου 2 κιλά εκρηκτικών», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ειδικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου εκτιμούν ότι το drone είχε απογειωθεί από την Ουκρανία. Το υπουργείο Εσωτερικών εικάζει ότι «οι δράστες σχεδίαζαν μια πράξη δολιοφθοράς εναντίον ενός υπόστεγου, στο οποίο στεγαζόταν εξοπλισμός για την ψύξη των μετασχηματιστών ισχύος του ραδιοφωνικού κέντρου.

Αν η επίθεση ήταν επιτυχής, ο κρίσιμος εξοπλισμός του ραδιοφωνικού κέντρου θα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα