ΑΘΗΝΑ
21:09
|
19.04.2024
Η αντιπολίτευση ζητά πλαφόν στη λιανική και όχι μόνο στην χονδρική τιμή του ρεύματος, και στρέφει τα πυρά της στη ρήτρα αναπροσαρμογής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες τα κυβερνητικά μέτρα «κλείδωσααν» και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις ανακοινώσεις σχετικά με το νέο εθνικό σχέδιο στήριξης των λογαριασμών ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που θα γίνουν σήμερα στις 7 το απόγευμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι διαρροές, που μένει να επιβεβαιωθούν κάνουν λόγο για ένα «ρεαλιστικό – οριζόντιο σχέδιο» που θα αφορά όλους τους καταναλωτές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, θα καλύπτει με διευρυμένα κριτήρια ακόμα και νοικοκυριά με κατανάλωση πάνω από 300 κιλοβατώρες, και θα δίνει έμφαση στις επιχειρήσεις – ειδικά τις μικρομεσαίες.

Αύριο Παρασκευή, στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων για τις τιμές του ρεύματος, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν πυρά, προτάσσοντας την ανάγκη να μπει πλαφόν στη λιανική και όχι μόνο στην χονδρική τιμή του ρεύματος, και στρέφοντας τα βέλη τους στη ρήτρα αναπροσαρμογής με σχετικές τροπολογίες να έχουν ήδη κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα