ΑΘΗΝΑ
02:02
|
27.04.2024
Μια ομάδα παράνομων εποίκων και ισραηλινών δυνάμεων ύψωσαν την ισραηλινή σημαία πάνω από το τζαμί Iμπραΐμι στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ομάδα παράνομων εποίκων και ισραηλινών δυνάμεων ύψωσαν χθες την ισραηλινή σημαία πάνω από το Τζαμί Ibrahimi στη Χεβρώνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Wafa».

Σημαίες τοποθετήθηκαν στην κορυφή του τζαμιού και κατά μήκος των τειχών του ως μέρος των προετοιμασιών του Ισραήλ για τους εορτασμούς της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 14 Μαΐου.

Ο Παλαιστίνιος επικεφαλής των Κληροδοτημάτων της Χεβρώνας, Νεντάλ Αλ-Τζαμπάρ, «καταδίκασε αυτή την πράξη ως πρόκληση των συναισθημάτων των μουσουλμάνων και κατάφωρη παραβίαση της ιερότητας του τόπου και όλων των διεθνών συμβάσεων και κανόνων».

Είπε ότι η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια του Ισραήλ να «εξιουδαΐσει» το τζαμί και να αλλάξει την ιστορική του ταυτότητα.

Το σχέδιο του Ισραήλ να καταλάβει το τζαμί Ιμπραΐμι έρχεται σε αντίθεση με τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις. Το 2017, η UNESCO συμπεριέλαβε το συγκεκριμένο τζαμί και την Παλιά Πόλη της Χεβρώνας ως μνημείο της παλαιστινιακής κληρονομιάς.

Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι ο χώρος είναι ο τόπος ταφής του βιβλικού πατριάρχη Ιωσήφ. Οι μουσουλμάνοι, ωστόσο, αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι ένας μουσουλμάνος ιμάμης – ο Σεΐχης Γιουσέφ Νταουίκατ – θάφτηκε στην τοποθεσία πριν από δύο αιώνες.

Τον περασμένο μήνα, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν το τέμενος Ιμπραΐμι για τους μουσουλμάνους πιστούς για δύο ημέρες, και να πραγματοποιήσουν εκεί μια συναυλία με την ευκαιρία της εβραϊκής εορτής του Πάσχα.

ΠΗΓΗ: Middleeastmonitor.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα