ΑΘΗΝΑ
13:56
|
23.04.2024
Συνελήφθη μετά από καταγγελία της αδελφής του φερόμενου ως δράστη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια απίστευτη περιπέτεια ζει 19χρονη φοιτήτρια, που πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Καλύμνου για να καταγγείλει τον βιασμό της από κάτοικο του νησιού. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Σταματία Μάρκου, εκεί όχι μόνο δεν δέχθηκαν την καταγγελία της, αλλά προσπάθησαν να την αποτρέψουν, ενώ τελικά η φοιτήτρια κατέληξε κατηγορούμενη και σήμερα οδηγείται με χειροπέδες στον εισαγγελέα Κω.

Μιλώντας στο Mega, η δικηγόρος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος είπαν στην 19χρονη να μην προχωρήσει σε μήνυση γιατί θα βρει κι εκείνη τον μπελά της, λέγοντας ότι θα καλέσουν τον φερόμενο ως βιαστή για συστάσεις.

Η φοιτήτρια αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Στη συνέχεια, επέστρεψε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Μάρκου, χθες, καθώς η φοιτήτρια έβγαινε από το πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Και πάλι από το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου επιχείρησαν να αποτρέψουν την 19χρονη από το να καταθέσει μήνυση για σωματικές βλάβες, όπως τη συμβούλευσε η δικηγόρος τους. Ωστόσο, στη συνέχεια, η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση σε βάρος της φοιτήτριας, για συκοφαντική δυσφήμηση, με αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα από θύμα να μετατραπεί σε κατηγορούμενη και να συλληφθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Η κοπέλα διανυκτέρευσε στα κρατητήρια του τοπικού τμήματος και σήμερα το πρωί, επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής και μετεφέρθη στα δικαστήρια της Κω.

Η συνήγορος της κοπέλας, κα Μάρκου κάνει λόγο για μια υπόθεση που ξυπνά μνήμες της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προστατεύσουν την κοπέλα.

«Δεν είναι δυνατόν, μία κοπέλα 19 ετών που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον δράστη, να συλληφθεί σε δημόσια θέα και επειδή η αδελφή του μηνυόμενου και φερόμενου ως βιαστή, υπέβαλλε σε βάρος της έγκληση για δήθεν τελεσθέντα από την φοιτήτρια αδικήματα της “εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης της” […] Είμαστε όλοι μαζί με την φοιτήτρια, δεν θέλουμε να ζήσουμε εκ νέου αυτά που βίωσε  η ψυχή της Ελένης Τοπαλούδη», σημειώνει μεταξύ άλλων η δικηγόρος. 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και  παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα