ΑΘΗΝΑ
00:15
|
19.04.2024
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν ρωτήσετε τον Αντρέι Τουρτσάκ, τον γενικό γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» τότε η Ρωσία θα μείνει «για πάντα στη νότια Ουκρανία».Ο Τουρτσάκ μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψης στη Χερσώνα, μια μεγάλη πόλη της Ουκρανίας την οποία πασχίζουν να ελέγξουν οι ρωσικές δυνάμεις από τον Μάρτιο, υποστήριξε ότι η «Ρωσία είναι εδώ για πάντα» και «δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό».

΄Όπως αναφέρουν αναλυτές διεθνών πρακτορείων πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος γνωστοποιεί την πρόθεση της Μόσχας να παραμείνει στα εδάφη που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος ο Τουρτσάκ θέλοντας να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του Κρεμλίνου συμπλήρωσε:

«Δεν θα υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν. Θα ζήσουμε μαζί, θα αναπτύξουμε αυτή την πλούσια περιοχή, την πλούσια ιστορική της κληρονομιά, τους ανθρώπους της που ζουν εδώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα βοηθήσει την Χερσώνα, όπως ήδη βοηθά τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία τις οποίες η Μόσχα έχει αναγνωρίσει. Διαβεβαίωσε ακόμη πως όλοι οι βετεράνοι που πολέμησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μένουν σε αυτά τα εδάφη «θα λάβουν δώρα και μπόνους από τον πρόεδρο Πούτιν, με την ευκαιρία της 9ης Μαΐου», μέρα που η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης επί της Ναζιστικής Γερμανίας.

Τέλος ο ίδιος ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη λειτουργίας ενός ρωσικού κέντρου υλικοτεχνικής υποστήριξης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Χερσώνα με στόχο την παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων.

Η Χερσώνα, που βρίσκεται κοντά στην Κριμαία η οποία προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, είναι η πρώτη και μέχρι στιγμής η μοναδική σημαντική πόλη της Ουκρανίας που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός από την έναρξη της επίθεσής τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η ρωσική διοίκηση αυτής της παράκτιας πόλης έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να εισαγάγει το ρούβλι εκεί για να αντικαταστήσει το ουκρανικό νόμισμα από την 1η Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα