ΑΘΗΝΑ
06:01
|
01.05.2024
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν τουλάχιστον 9 νεκρούς, 40 τραυματίες και εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. Ο Κουβανός πρόεδρος Κανέλ απέκλεισε το ενδεχόμενο επίθεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες ο αριθμός των θυμάτων της ισχυρότατης έκρηξης που συγκλόνισε το απόγευμα το κέντρο της παλιάς πόλης της Αβάνας στην Κούβα.

Οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Σαρατόγκα, που αποδίδεται κατά τις πρώτες ενδείξεις σε πιθανή διαρροή αερίου, ανέρχονται πλέον σε εννιά. Υπερδιπλασιάστηκε και ο αριθμός των τραυματιών που από 15 ανέρχονται σε περίπου 40.

Σύμφωνα με  πληροφορίες στο λογαριασμό της κουβανικής προεδρίας στο Τουίτερ και δηλώσεις του πρώτου γραμματέα του ΚΚ Κούβας Λουίς Αντόνιο Τόρρες Ιρίμπαρ, επιβεβαιώνεται ο αυξημένος αριθμός των θυμάτων που από τα πρώτα λεπτά προκάλεσε συγκίνηση και αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό που έσπευσε αμέσως στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας να προσφέρει το αίμα του για την περίθαλψη των τραυματιών.

Ένας από τους πρώτους που μετέβη αμέσως στον τόπο της έκρηξης ήταν και ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ ΝτίαςΚανέλ, ο οποίος απόψε σε νεότερες δηλώσεις που έκανε ξεκαθάρισε πως η έκρηξη δεν οφείλεται ούτε σε βόμβα, ούτε σε επίθεση. Όπως πρόσθεσε, όλα δείχνουν πως πρόκειται για τραγικό δυστύχημα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν τραυματίες έξω από το κτίριο του ξενοδοχείου μετά από ισχυρό ήχο που θύμιζε, όπως είπαν, «έκρηξη βόμβας». Κάποιοι άλλοι ανέφεραν πως διερχόμενοι έβγαλαν μέσα από τα συντρίμμια κάποια άτομα που είχαν εγκλωβιστεί.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή σωστικά συνεργεία που ανέλαβαν έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων εγκλωβισμένων ενώ πολλοί πολίτες σπεύδουν να δώσουν αίμα για να βοηθήσουν στην περίθαλψη των τραυματιών.

Εικόνα
Εικόνα

Φωτογραφίες που ανάρτησαν στο Τουίτερ διεερχόμενοι περαστικοί δείχνουν σημαντικές υλικές ζημίες στο ισόγειο και στους δύο πρώτους ορόφους του ξενοδοχείου οι οποίοι δείχνουν «απογυμνωμένοι», αποκαλύπτοντας μόνον τον τσιμεντένιο σκελετό του κτιρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα