ΑΘΗΝΑ
21:20
|
26.04.2024
Περίπου 150 εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν δολοφονηθεί στη χώρα από το 2000.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Μεξικανός δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός στη βορειοδυτική πολιτεία Σιναλόα την Πέμπτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, σηματοδοτώντας τον ένατο θάνατο εργαζόμενου στα μέσα ενημέρωσης σε μια άνευ προηγουμένου αιματηρή χρονιά για τη χώρα που έχει γίνει αντικείμενο διεθνούς κριτικής.

Ο Λουίς Ενρίκε Ραμίρεζ, βετεράνος δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα El Debate, βρέθηκε νεκρός στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου, ανέφερε στο Twitter η γενική εισαγγελέας της πολιτείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σώμα του Ραμίρεζ ανακαλύφθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας μέσα σε μια μαύρη τσάντα και τυλιγμένο σε πλαστικό.

Ο Ραμίρεζ, μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα στη Σιναλόα και όχι μόνο, που είχε εργαστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας σε μια καριέρα 40 ετών, είχε προηγουμένως δεχτεί «επιθέσεις», όπως ανέφεραν στο Reuters, πηγές από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ασχολούνται με την ελευθερία του Τύπου.

«Αισθάνομαι τον άμεσο κίνδυνο πως θα είμαι ο επόμενος, γιατί υπάρχει ένα μοτίβο[δολοφονιών στο οποίο ταιριάζω», είχε δηλώσει ο δημοσιογράφος σε συνέντευξή του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν από αρκετά χρόνια.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Τζέσουζ Κουέβας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο ο Twitter την Πέμπτη το απόγευμα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις για να ερευνήσουν τον θάνατο του Ραμίρεζ και θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για τους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για τον ένατο δημοσιογράφο που πέφτει θύμα δολοφονίας εντός του 2022 στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για αυτούς που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Περίπου 150 εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Με πληροφορίες από Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα